tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Επίσκεψη εκπαιδευτικών του Δημοτικού Σχολείου Μέσης - Διαβατού στην Πορτογαλία

Στη Πορτογαλία ταξίδεψαν οι εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Διαβατού – Μέσης, Δήμητρα Πετρίδου και Παρασκευή Χατζοπούλου, προκειμένου να συμμετάσχουν στο επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα « Ενσωμάτωση μεταναστών και προσφύγων με ΤΠΕ», που διοργανώθηκε στο Φάρο από 19/6/23 ως και 23/6/23.

Η παραπάνω επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ KA1, που εγκρίθηκε και υλοποιείται στο Δημοτικό Σχολείο Διαβατού – Μέσης κατά το τρέχον σχολικό έτος, με θέμα «Ένα σχολείο ανοιχτό σε όλους». Οι δύο εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν με συναδέλφους τους από διαφορετικές χώρες της Ευρώπης (Ισπανία, Πορτογαλία, Κροατία) και να ανταλλάξουν γνώσεις και καλές πρακτικές διαχείρισης. Εκπαιδεύτηκαν πώς να χρησιμοποιούν εκπαιδευτικά εργαλεία ΤΠΕ για να προωθήσουν την ενσωμάτωση, να ξεπεράσουν τα γλωσσικά ζητήματα, να δημιουργήσουν ευχάριστη συλλογική δουλειά και θετικές συζητήσεις για οποιοδήποτε θέμα. Επίσης χρησιμοποίησαν χαρούμενα ομαδικά παιχνίδια και δραστηριότητες που προάγουν την ένταξη και βοηθούν στην υπέρβαση πολιτιστικών ζητημάτων και διαφορών.

Τέλος, με την παρουσίαση του σχολείου τους ανάδειξαν τους αρχαιολογικούς χώρους της Βέροιας αλλά αποκόμισαν και πολύτιμες γνώσεις για το εκπαιδευτικό σύστημα άλλων ευρωπαϊκών κρατών.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69