tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ διοργάνωσαν συμβολική παρέμβαση στη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας

Στα πλαίσια της ημέρας πανελλαδικής δράσης των εκπαιδευτικών ενάντια στο Πολυνομοσχέδιο για την εκπαίδευση η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΠΑΜΕ) Ημαθίας οργάνωσε συμβολική παρέμβαση στη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας στην πόλη της Βέροιας.

Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές ένωσαν τις φωνές τους ενάντια στο αντιδραστικό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ και στην απόπειρα μετατροπής της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε ριάλιτι σόου.

Επιδόθηκε από τους εκπροσώπους της ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) ψήφισμα διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης.

Στη συγκέντρωση παρευρέθησαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο Βέροιας Μελιόπουλος Γιώργος και Τσαναξίδης Γιάννης.

Τα δύο εκλεγμένα μέλη της ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) στο Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Ημαθίας κάλεσαν τους συναδέλφους, τους γονείς και τους μαθητές να δυναμώσουν την πάλη τους για την επόμενη μέρα ενάντια στις αντιδραστικές και αντιεκπαιδευτικές πολιτικές που προωθούν κυβέρνηση, αστική τάξη, Ε.Ε. και ΟΟΣΑ.

Τα αιτήματα που υπάρχουν στο ψήφισμα είναι τα εξής:

"Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας να αναλάβουν την ευθύνη τους! Έστω και τώρα να ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα, τις διεκδικήσεις δεκάδων ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ. Να προστατεύσουν την υγεία και τα μορφωτικά δικαιώματα εκπαιδευτικών και μαθητών. Να προστατεύσουν την παιδαγωγική διαδικασία, το μάθημα δεν είναι ριάλιτι!

Παλεύουμε για :

  • Να μην εφαρμοστεί η ρύθμιση που προβλέπει κάμερες στις τάξεις. Να καταργηθεί εδώ και τώρα συνολικά η κατάπτυστη τροπολογία.
  • Να καταργηθούν εδώ και τώρα όλες οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που ψηφίστηκαν εν μέσω πανδημίας. Δε θα επιτρέψουμε την παγίωση αντεργατικών – αντιλαϊκών ρυθμίσεων. Κάτω τα χέρια από τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις ελευθερίες.
  • Να εξασφαλιστούν όλοι οι όροι και οι προϋποθέσεις για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων, για την προστασία της υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών.
  • Την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου. Η κυβέρνηση να μην τολμήσει να το φέρει στη Βουλή για ψήφιση.
  • Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στα σχολεία.
  • Άδειες ειδικού σκοπού και για ευπαθείς ομάδες στους αναπληρωτές, χωρίς την αφαίρεση του επιδόματος αδείας. Εξίσωση δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών.
  • Επαρκής χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για την κάλυψη όλων των αναγκών των σχολείων.
  • Σύγχρονα, ασφαλή κτήρια και υποδομές για μαθητές και εκπαιδευτικούς.
  • Στηρίζουμε τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των σχολείων, στον αγώνα τους για τη μονιμοποίησή τους.

Επιπλέον

Είμαστε στο πλευρό όλων των εργαζομένων, των γονιών των μαθητών μας που απολύθηκαν, που μπήκαν σε καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας, που προσπαθούν να τα φέρουν βόλτα με 500€ τον μήνα. Είμαστε αλληλέγγυοι στους περήφανους υγειονομικούς, που μέσα στην πανδημία κρατάνε όρθια την υγεία του λαού και διεκδικούν, στους εργαζόμενους στην παραγωγή, στο εμπόριο και τις μεταφορές εκεί που τα μέτρα κατά του συνωστισμού πηγαίνουν περίπατο.

 Η υπεράσπιση του Δημόσιου Δωρεάν Σχολείου για όλα τα παιδιά, που θα μορφώνει πραγματικά και θα διαμορφώνει ολοκληρωμένους ανθρώπους, είναι το δικό μας χρέος. Έτσι υπερασπιζόμαστε την εργασιακή και παιδαγωγική μας υπόσταση".!

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69