tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Οι αλήθειες των άλλων

Γράφει ο Παναγιώτης Καπετανάκης

Ο Νίκος Θέμελης στο έργο του «Οι αλήθειες των άλλων» αναφέρεται σ’ έναν καθηγητή της ιστορίας της Μέσης Εκπαίδευσης, στον καθηγητή εκείνον ο οποίος είπε αλήθειες που αποδείχτηκαν τελικά, για ένα ιστορικό γεγονός κόντρα στα δεδομένα. Λοιδορήθηκε γι’ αυτό κι εκδιώχθηκε κακήν κακώς. Το 2008 πτώχευσε, όπως είναι γνωστό, η Lehman Brothers. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να έρθουν δραματικές εξελίξεις και να καταρρεύσουν αδύναμες οικονομίες χωρών.

Στην Ελλάδα τότε κυβέρνηση ήταν η Νέα Δημοκρατία, με πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή. Ο τότε τσάρος της οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης δήλωσε ότι «η οικονομία μας είναι θωρακισμένη». Αυτή η δήλωση ήταν ψευδής. Στις 29/2/2024 ο ίδιος στο συνέδριο «Μεταπολίτευση Πενήντα Χρόνια Μετά» είπε: «μετανιώνω για τη δήλωση του 2008». Μέχρι σήμερα, όμως, ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής δεν έβγαλε τσιμουδιά και ακόμα σιωπά.

Στον «Θολό Βυθό», όπως είναι και ο τίτλος του έργου του Γιάννη Ατζακά, βρισκόταν η ελληνική οικονομία. Το ΠΑΣΟΚ από τότε και μέχρι σήμερα λοιδορήθηκε απ’ όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τη ΝΔ ήταν οι πρωταγωνιστές των επιθέσεων ενάντια στο ΠΑΣΟΚ αποδίδοντάς του όλες τις ευθύνες της ταλαιπωρίας της χώρας. Στελέχη, μέλη και φίλοι του δέχθηκαν χυδαίες επιθέσεις, ακόμη και τραμπουκισμούς. Τα ΜΜΕ, που ακόμη του επιτίθενται, τη δήλωση βόμβα του Αλογοσκούφη την έθαψαν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ που κυβέρνησε τσαλάκωσε τη μεσαία τάξη και κατέστρεψε τις επικουρικές παροχές των συνταξιούχων άνευ λόγου και αιτίας. Ο πρώην πρόεδρος του Ινστιτούτου «Νίκος Πουλαντζάς» που ήταν για χρόνια ο ιδεολογικός βραχίονας του ΣΥΡΙΖΑ στην παραίτησή του αναφέρει: «ο ΣΥΡΙΖΑ αποσυντίθεται ιδεολογικά, η ηγεσία του δεν ενδιαφέρεται για τη σκέψη και ο πρόεδρός του δεν θεώρησε σκόπιμο να επισκεφθεί το ινστιτούτο». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα από το πανάκριβο σπίτι του στο Κολωνάκι μιλά για τους προοδευτικούς πολίτες και την Αριστερά και αναφέρεται στην κολυμβήθρα που βαφτίστηκε και στα θαύματά της. Ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει το κενό «κιβώτιο» ιδεών του Άρη Αλεξάνδρου.

Από την άλλη, η αλαζονεία της ΝΔ δεν έχει τελειωμό. Γνωστός δημοσιογράφος, που απ’ το κανάλι του ΣΚΑΪ ασκούσε επιρροή σε κόσμο, τώρα ως υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ είπε το εξωφρενικό: «όλος ο πλανήτης ψηφίζει Νέα Δημοκρατία». Εδώ ντροπιάστηκε και η ντροπή, όπως λέει και ο λαός. Ο Έλον Μασκ που σπάνια ασχολείται με την Ελλάδα δήλωσε πρόσφατα ότι «η προοπτική την πληθυσμιακής κατάρρευσης της Ελλάδας είναι μια ωρολογιακή βόμβα».

Οι νέοι στη χώρα μας είναι αντιμέτωποι με την ακρίβεια που παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και η αβεβαιότητα κυριαρχεί. Όλο αυτό το εκρηκτικό μείγμα με τα ενοίκια να είναι απλησίαστα και την ανεργία στα ύψη, όπως είναι φυσικό, επιδεινώνει το δημογραφικό ζήτημα της χώρας. Ο απλωμένος κορεσμός και ο θυμός των πολιτών δεν δικαιολογεί σε καμιά περίπτωση την άδικη ψήφο στην κάλπη στις εκλογές. Το να επιβραβεύονται οι κήνσορες στην κάλπη είναι μια ανόητη επιλογή που μας πονάει όλους στο τέλος της ημέρας…

Παναγιώτης Καπετανάκης
Τραπεζικός
Βέροια

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69