tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της βίας των γυναικών πραγματοποίησε η Ομάδα Γυναικών Βέροιας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της βίας των γυναικών πραγματοποίησε η Ομάδα Γυναικών Βέροιας.

Η συγκέντρωση ενάντια σε κάθε μορφή βίας, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην πλατεία Δημαρχείου Βέροιας, παρουσία μελών του τοπικού τμήματος της Ομάδας Γυναικών Ελλάδος (ΟΓΕ) και πολιτών, με μουσική υπόκρουση τραγουδιών με θέμα τη γυναίκα.

Χαιρετισμό απηύθυνε το μέλος του ΔΣ της Ομάδας Γυναικών Βέροιας Έλλη Χατζηδημητρίου, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου της Νάουσας Νίκος Νατζμέ και η περιφερειακή σύμβουλος Κατερίνα Μπόσκου. Ένα ποίημα για την γυναίκα απήγγειλε η συνταξιούχος εκπαιδευτικός Ιωάννα Σοφρόνωφ.

Την κεντρική ομιλία έκανε η  πρόεδρος της Ομάδας Γυναικών Βέροιας (Ο.Γ.Ε.) Μίνα Λιμνίδου, η οποία αναφέρθηκε στην ενδοοικογενειακή βία, τους βιασμούς και τις γυναικοκτονίες, στην παντελή έλλειψη δομών επείγουσας φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών, στην ανάγκη αυστηροποίησης του ποινικού πλαισίου και στην διεκδίκηση «ασπίδας προστασίας» για κάθε απροστάτευτη γυναίκα, για να ζήσει μια ζωή απαλλαγμένη από κάθε μορφή βίας, εκμετάλλευση και καταπίεση.

Διεκδικούν:

  • Εκτεταμένο δίκτυο δημόσιων και δωρεάν κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών για την ολόπλευρη προστασία των γυναικών και των παιδιών από τη βία,  στελεχωμένων με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό όλων των  ειδικοτήτων, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση και εμπλοκή των ΜΚΟ.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς, πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, για όλες. Κοινωνική προστασία της μητρότητας και του γυναικείου οργανισμού και κάλυψη των αναγκών μας με δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, Παιδείας, Πρόνοιας. Μέτρα στήριξης των εργαζόμενων, των άνεργων γυναικών, των γυναικών από μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες, επίδομα ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις. 

Στο τέλος οι παρευρισκόμενοι άφησαν από ένα λευκό μπαλόνι στον ουρανό με ονόματα γυναικών θύματα γυναικοκτονιών.

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69