tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Τσιρίδης: "Πολίτες με ποινές άνω των δυο χρόνων, απεύθειας στην φυλακή"

«Δρακόντειες» χαρακτήρισε τις ποινές που προβλέπει ο νέος ποινικός κώδικας ο καθηγητής του Ποινικού Δικαίου του Ε.Κ.Π. Πολυχρόνης Τσιρίδης στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε στην Βέροια ο Δικηγορικός Σύλλογος. Ήταν μια ενημερωτική εκδήλωση για τα νέα δεδομένα που προκύπτουν μετά την ψήφιση του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Στο πρώτο μέρος της ομιλίας του ο κ. Τσιρίδης αναφέρθηκε στην αυστηροποίηση των ποινών. «Φαίνεται σαν μια συνειδητή επιλογή να κλείσουμε κόσμο στην φυλακή» σχολίασε ο καθηγητής ποινικού δικαίου και πρόσθεσε ότι όσοι καταδικάζονται σε ποινές από δυο χρόνια και πάνω θα οδηγούνται απευθείας στην φυλακή. Σύμφωνα με τον κ. Τσιρίδη οι ποινές είναι δυσβάσταχτες, ειδικά για την Ελλάδα που προέρχεται από δεκαετή κρίση και με πολίτες να έχουν φορτωθεί ποινές εξαιτίας της. 

Ο κ. Τσιρίδης τόνισε ότι στο συγκεκριμένο σχέδιο νόμου δεν έγινε νομοπαρασκευαστική διαδικασία και πρόσθεσε ότι στο νέο νόμο υπάρχουν ασυμβατότητες με το Σύνταγμα. Σύμφωνα με τον κ. Τσιρίδη, οι αλλαγές προκαλούν μια άκρατη αυστηροποίηση των ποινών ενώ  θα προκαλέσουν αναστάτωση σε όλο το σύστημα απονομής δικαιοσύνης.

Ο κ. Τσιρίδης είπε ότι με το νέο νόμο, αναστέλλονται ποινές έως ένα χρόνο. Οι ποινές έως δυο χρόνια μπορούν να μετατραπούν ή να εκτελεστεί κοινωφελής εργασίας. Σε επιβολή ποινών δυο χρόνια και πάνω, ο πολίτης θα οδηγείται στην φυλακή. Στις ποινές από 2 έως 3 χρόνια, ο πολίτης θα μένει στην φυλακή από έναν έως έξι μήνες. Σε ποινές έως πέντε χρόνια, ο πολίτης θα εκτίει από το 1/10 έως τα 3/10 της ποινής.

Αλλαγές υπήρξαν και στα ελαφρυντικά των κατηγορούμενων. Δεν αρκεί κάποιος να έχει νόμιμο πρότερο βίο αλλά θα πρέπει να έχει στο ενεργητικό του καταγεγραμμένες θετικές ενέργειες.

Στο δεύτερο μέρος της ομιλίας του ο κ. Τσιρίδης αναφέρθηκε στις αλλαγές στην προκαλεί ο νέος νόμος στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Δείτε ολόκληρη την παρουσίαση του κ. Τσιρίδη

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69