tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Κίνηση Ενεργών Πολιτών Βέροιας: "Να απομακρυνθεί η ασχήμια από την παλαιά Μητρόπολη"

Την άμεση απομάκρυνση των προκτισμάτων που βρίσκονται στο πλάι της παλαιάς Μητρόπολης διατράνωσε στην κινητοποίηση που πραγματοποίησε την Τετάρτη η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Βέροιας. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε έξω από την παλαιά Μητρόπολη και την κεντρική εισήγηση έκανε ο γιατρός Τάσος Βασιάδης.

Ο κ. Βασιάδης τόνισε ότι αυτά τα κτίρια έπρεπε ήδη να έχουν απομακρυνθεί και πρόσθεσε ότι αν και χαρακτηρίστηκαν διατηρητέα, κατεδαφίστηκαν και χτίστηκαν νέα στην θέση τους. Ο κ. Βασιάδης χαρακτήρησε ασχήμια την ύπαρχη τους στο πλάι του παλαιού Μητροπολιτική Ναού και τόνισε ότι θα πρέπει να κατεδαφιστούν άμεσα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και χαιρέτισε ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαϊτζίδης. Παραβρέθηκαν επίσης, εκπρόσωποι του Μητροπολίτη, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Συρμούλα Τζήμα και Στέργιος Μουρτζίλας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κώστας Παλουκίδης και Χρήστος Μαυρίδης και οι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι Παύλος Παυλίδης και Γιώργος Γουλτίδης. Επίσης, περνόντας από την Βέροια στο πλαίσιο προεκλογικής εκστρατείας, στάση έκανε και ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος και ζήτησε να ενημερωθεί.

Υπέρ της απομάκρυνσης τοποθετήθηκαν η περιφερειακή σύμβουλος Συρμούλα Τζήμα και η αρχιτέκτονας Αναστασία Πάπαρη.

Δείτε στο βίντεο τι έγινε στην κινητοποίηση, ποιοι ήταν εκεί και τι είπε ο κ. Βασιάδης

Στο ψήφισμά της η Κίνηση Πολιτών Βέροιας αναφέρει:

"Οι κάτοικοι της Βέροιας που συγκεντρωθήκαμε σήμερα μετά από πρόσκληση της Κίνησης Ενεργών Πολιτών, στον χώρο του Μνημείου της Παλιάς Μητρόπολης Βέροιας, όπου εξακολουθούν να εκτελούνται εργασίες ανέγερσης αυθαίρετων κατασκευών που αποκρύπτουν σημαντικό τμήμα του ιστορικού Ναού, ενώ καταχώνουν σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα του χώρου, τα οποία συνδέονται άμεσα με την ιστορία του Μνημείου και της πόλης μας, εγκρίνουμε το παρόν ψήφισμα το οποίο απευθύνουμε σε κάθε αρμόδιο αποδέκτη.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΕΝΤΟΝΑ
για την συνεχιζόμενη αυθαίρετη και ανεξέλεγκτη οικοδομική δραστηριότητα που βρίσκεται σε εξέλιξη στο χώρο της Παλιάς
Μητρόπολης Βέροιας, προσβάλλοντας κατάφωρα το ίδιο το Μνημείο, την ιστορική και πολιτιστική ταυτότητα της Βέροιας και την αισθητική των κατοίκων της.

ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ
τον χώρο όπου συνεχίζονται οι εργασίες σε ένδειξη έντονης διαμαρτυρίας προς κάθε κατεύθυνση.

ΖΗΤΑΜΕ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΑ
την άμεση διακοπή των εργασιών ανέγερσης των αυθαίρετων κτισμάτων στον χώρο της Παλιάς Μητρόπολης και την απελευθέρωση του Μνημείου από τις συνεχιζόμενες κατασκευές που το υποβαθμίζουν ανεπίτρεπτα.

Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Βέροιας εξουσιοδοτείται να δημοσιοποιήσει και να κοινοποιήσει το παρόν ψήφισμα σε κάθε αρμόδιο αποδέκτη".

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69