tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Δράσεις του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δ. Βέροιας για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

Η 8η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ως η Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα των Γυναικών, σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας. Σήμερα, θυμόμαστε ξανά τα λόγια της πρώτης γυναίκας που θήτευσε στο Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών, Σάντρα Ντέι Ο’ Κόνορ: «Για όλους ανθρώπους, τόσο τους άντρες όσο και τις γυναίκες, το πρώτο βήμα για να αποκτήσουν δύναμη είναι να γίνουν ορατοί στους άλλους, και έπειτα να κάνουν εντυπωσιακή επίδειξη των δυνατοτήτων τους…Όσο οι γυναίκες αποκτούν δύναμη, τα εμπόδια θα πέφτουν. Όσο η κοινωνία βλέπει τι μπορούν να καταφέρουν οι γυναίκες, όσο οι γυναίκες βλέπουν τι μπορούν να καταφέρουν οι γυναίκες, θα έχουμε όλο και περισσότερες γυναίκες που θα τα καταφέρνουν, και από αυτό έχουμε να ωφεληθούμε όλοι μας».

Τα επίπεδα έμφυλης βίας και παρενόχλησης παραμένουν ανησυχητικά. Απέχουμε ακόμα πολύ από την πραγματική ισότητα, καθώς, καθημερινά, σε παγκόσμιο επίπεδο, τα θεμελιώδη δικαιώματα και οι ελευθερίες των γυναικών απειλούνται ή παραβιάζονται.

Ένας από τους καλύτερους και πιο άμεσους τρόπους ευαισθητοποίησης και ενδυνάμωσης όλων μας για την κατανόηση των γυναικείων αγώνων και την επίτευξη της ισότητας των φύλων είναι η ανάγνωση βιβλίων. Τα βιβλία μπορούν να συμβάλλουν στην ανάδειξη των γυναικείων αναγκών και δικαιωμάτων, αλλά και να μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε το κοινωνικό πρόβλημα της έμφυλης βίας, την πολλαπλότητα των μορφών της και την συχνότητά της στις ζωές των γυναικών.
Βιβλία στα οποία οι εμπειρίες των ηρωίδων μας υπενθυμίζουν ότι δεν είμαστε μόνες. Βιβλία που θα μας αφυπνίσουν και θα μας εμπνεύσουν, ώστε να μπορέσουμε κι εμείς με τη σειρά μας να δημιουργήσουμε έναν πιο υγιή, δίκαιο και ισότιμο κόσμο.

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Βέροιας, μεταφέροντας σταθερά, κάθε χρόνο, το μήνυμα υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών και κατά των διακρίσεων εις βάρος τους, εμπλουτίζει τη συλλογή της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας με βιβλία για την έμφυλη ισότητα, ώστε οι αναγνώστες και οι αναγνώστριες να ενισχύσουν την ικανότητά τους να αναγνωρίζουν τις προκλήσεις για τα δικαιώματα των γυναικών και να ευαισθητοποιηθούν ως προς το ρόλο όλων μας στην πρόοδο προς την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας. Μπορείτε να επισκεφθείτε τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας, στην οδό Έλλης 8, στο κέντρο της Βέροιας ή ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα http://www.libver.gr . Μέσα από μία συλλογή 180.000 τεκμηρίων και ένα μεγάλο αριθμό δράσεων, η βιβλιοθήκη προσφέρει δωρεάν, απεριόριστες δυνατότητες για την πρόσβαση στη γνώση, προσωπική εξέλιξη και δια βίου μάθηση.

Παράλληλα, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα για τη Γυναίκα, το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Βέροιας, σε συνεργασία με τον Λαογραφικό Σύλλογο Ντόπιων Μακροχωρίου και περιχώρων, διοργανώνουν εκδήλωση-συζήτηση με τίτλο: «Ο δρόμος προς την ισότητα», την Παρασκευή 8 Μαρτίου και ώρα 18:00 στο χώρο του Συλλόγου.

Η ενημέρωση, η αναγνώριση και αλλαγή των στερεοτύπων, που διαιωνίζουν την ανισότητα και τη βία και η προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών θα αποτελέσουν τον πυρήνα της συζήτησης.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69