tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ημερίδα με θέμα την ασφάλεια στο διαδίκτυο πραγματοποιήθηκε στην Βέροια

Διαδραστική ημερίδα ενημέρωσης για το διαδίκτυο πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο Βέροιας.

Την διοργάνωση της εκδήλωσης είχε η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βέροιας, ο Δήμος Βέροιας, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας και η Σχολική Χορωδία Δημοτικών Σχολείων Βέροιας.

Την ενδιαφέρουσα ημερίδα με θέμα “Διαδίκτυο: Ευκαιρία ή απειλή για τα παιδιά μας” παρακολούθησαν γονείς και παιδιά, εκπαιδευτικοί κι εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

Χαιρετισμό απεύθυνε η πρόεδρος της Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βέροιας, Σοφία Καλτσίδου, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, Ευθυμία Γώτη, και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, Αθανάσιος Αλατζόγλου.

Ο Γιώργος Παπαπροδρόμου, Αντιστράτηγος ε.α. Πτυχιούχος Νομικής Α.Π.Θ., Δικαστικός Γραφολόγος, π. Δ/ντής Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ανέπτυξε το θέμα "Παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί μπροστά στην ψηφιακή πραγματικότητα".

Ο κ. Παπαπροδρόμου αναφέρθηκε στους κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο για τα παιδιά και στους τρόπους που οι γονείς μπορούν να τα προστατέψουν. Ιδιαίτερη σημασία έδωσε στη συνεργασία που πρέπει να έχουν γονείς και εκπαιδευτικοί.

Στη συνέχεια, η Ψυχολόγος παιδιών και εφήβων Κλειώ Λιναράκη, ανέπτυξε το θέμα "Η σχέση παιδιών και εφήβων με το διαδίκτυο και ο ρόλος της οικογένειας στην πρόληψη".

Η κ. Λιναράκη αναφέρθηκε στο πως επηρεάζει το διαδίκτυο τα παιδιά στην παιδική ηλικία και στην εφηβεία, ενώ παράλληλα έδωσε λύσεις ώστε να μην αγχώνονται οι γονείς.

Στον προτζέκτορα προβλήθηκαν ‘σοκαριστικά’ βίντεο, από αληθινά περιστατικά στα οποία ήρθε αντιμέτωπη.

Οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν τις απορίες τους και οι δύο εισηγητές έδωσαν σαφείς απαντήσεις.

Η εκδήλωση έκλεισε μουσικά, με τη συμμετοχή της Σχολικής Χορωδίας της Ένωσης Γονέων Δήμου Βέροιας, υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Ελένης Αναγνώστου. Οι μικροί χορωδοί τραγούδησαν αποκριάτικα τραγούδια της ελληνικής παράδοσης, μιας και είμαστε στην αποκριάτικη περίοδο.

View this gallery on Flickr

Δείτε στις εικόνες που ακολουθούν την εισήγηση του κ. Παπαπροδρόμου με τίτλο "Παιδιά γονείς και εκπαιδευτικοί μπροστά στην ψηφιακή πραγματικότητα"

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69