tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

«Πλημμύρισε» με κόσμο το χιονοδρομικό κέντρο Σελίου

Το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου, βρίσκεται σε υψόμετρο 1530 μ. έως 1890μ., στο όρος Βέρμιο, στην Ημαθία και είναι το πρώτο οργανωμένο χιονοδρομικό κέντρο της Χώρας. Τα πρώτα χιόνια έπεσαν και ήδη αρκετός κόσμος, εκμεταλλεύτηκε το Σαββατοκύριακο για να το επισκεφτεί και να απολαύσει χειμερινά σπορ.

Ο κ. Λάκης Μελιόπουλος, υπεύθυνος του χιονοδρομικού κέντρου Σελίου, μίλησε στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3 για το τι μπορεί να απολαύσει ο επισκέπτης φτάνοντας εκεί.

«Έχουμε αρκετό χιόνι και η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη για τα δεδομένα του χιονιού που έχουμε και ευχαριστούμε όλους τους επισκέπτες που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Έχουμε ανοίξει τρεις αναβατήρες στο πίσω μέρος του χωριού με τέσσερις πίστες πίσω ανοιχτές, τις μπροστά τις έχουμε δώσε σε αναστολή και για λόγους ασφαλείας δεν τις έχουμε ανοιχτές. Μπορεί κανείς εδώ να κάνει πεζοπορία, περιμετρικά του βουνού υπάρχει σήμανση με μονοπάτια, ορειβατικό σκι, σανίδα, ευελπιστούμε ότι θα ρίξει λίγο χιόνι ακόμη για να είμαστε σε πλήρη λειτουργία.

Εδώ και τέσσερις μέρες έχουμε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, με αποτέλεσμα να συντηρηθεί έστω και αυτό το λίγο χιόνι που έχει πέσει. Οι πίστες μας είναι πολύ καλές.
Με τη βοήθεια του Υπουργείου Τουρισμού υπάρχει μια προσπάθεια για όλα τα χιονοδρομικά γενικότερα, για ανάπτυξη, και πέραν της χιονοδρομίας να ασχοληθούμε με άλλα σπορ και άλλες δραστηριότητες. Από τη μεριά μας έχουμε καταθέσει ολοκληρωμένο φάκελο για τεχνητή χιόνωση και περιμένουμε τα αποτελέσματα, έτσι ώστε μέσα στο 2024, καλώς εχόντων των πραγμάτων να ξεκινήσουν οι εργασίες, και αυτό να βοηθήσει στη μεγαλύτερη διάρκεια του χιονιού και της σεζόν. Η πρόσβαση είναι εύκολη για εδώ, καθώς ο δρόμος είναι πάντα καθαρός», όπως ανέφερε ο κ.Μελιόπουλος.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69