tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ανέλκυση φιαλών ξινόμαυρου κρασιού από την Αράπιτσα (φωτογραφίες, βίντεο)

Τις φιάλες με το ξινόμαυρο κρασί που είχαν βυθιστεί πριν δύο χρόνια στο ποτάμι της Αράπιτσας ανέλκυσαν οι διοργανωτές του 3ου Φεστιβάλ Τρύγου.

Η δράση της ανέλκυσης των φιαλών έγινε το πρωί του Σαββάτου στον Χώρο Θυσίας Νάουσας.

Το ξινόμαυρο ωρίμασε στην αγκαλιά του ποταμού επί δύο χρόνια (η βύθιση είχε γίνει στο 1ο Φεστιβάλ Τρύγου το 2021) και φέτος βγήκαν μερικές φιάλες για γευστική δοκιμή και περαιτέρω μελέτες. Οι οινολόγοι (Χριστόφορος Γεωργιάδης –Αργατία, Νανά Χρυσοχόου – κτήμα Χρυσοχόου, Γεώργιος Καραμπάσης – Vaeni, Μελίνα Ταζογλίδου – κτήμα Ταζογλίδου, Κωνσταντίνος Κόκκινος - οινοποιείο Κόκκινος) που το δοκίμασαν εξέφρασαν την άποψή τους λέγοντας ότι οι πρώτες εντυπώσεις από την ωρίμανση του κρασιού είναι θετικές (δείτε το σχετικό βίντεο). Οι υπόλοιπες φιάλες ξαναβυθίστηκαν στον ποταμό και θα μελετηθούν σε ορίζοντα δεκαετίας.

Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε υπό την μουσική υπόκρουση του ζουρνά και του νταουλιού. Οι μουσικοί Βαγγέλης Ψαθάς και Σταύρος Παζαρέντζης έδωσαν μια εορταστική νότα στην δράση.

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Τρύγου που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Νάουσας μαζί με τον Σύνδεσμο Αμπελουργών – Οινοποιών Νάουσας και την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας και του Επιμελητηρίου Ημαθίας.

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69