tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ισόβια για 7 και πολυετείς καθείρξεις για 5 στην δίκη Καμπανού - Τι δήλωσαν οι γονείς του Άλκη

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον πολυετείς καθείρξεις επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης στους 7 από τους 12 καταδικασθέντες για τη δολοφονία του 'Αλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, κατά την άγρια οπαδική επίθεση που «πάγωσε» το πανελλήνιο, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022, στη Χαριλάου. Στους υπόλοιπους πέντε καταδικασθέντες το δικαστήριο επέβαλε πολυετείς ποινές κάθειρξης (με εκτιτέα τα 20 έτη).

Με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης τιμωρήθηκαν όσοι καταδικάστηκαν ως συναυτουργοί στην πράξη της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, στην περίπτωση του 'Αλκη. Οι πρόσκαιρες καθείρξεις επιβλήθηκαν σε όσους για την ίδια περίπτωση κρίθηκαν ένοχοι ως συνεργοί.

Πιο συγκεκριμένα, το δικαστήριο επέβαλε τις εξής ποινές στους 12 καταδικασθέντες:

*** Στον 1ο, συνολική ποινή κάθειρξης 27 ετών (με εκτιτέα τα 20 έτη)

*** Στον 2ο, ισόβια κάθειρξη και επιπλέον συνολική ποινή κάθειρξης 20 ετών

*** Στον 3ο και στον 4ο, ισόβια κάθειρξη και επιπλέον συνολική ποινή κάθειρξης 18 ετών

*** Στον 5ο, συνολική ποινή κάθειρξης 24 ετών (με εκτιτέα τα 20 έτη)

*** Στον 6ο, συνολική ποινή κάθειρξης 20 ετών

*** Στον 7ο, ισόβια κάθειρξη και επιπλέον συνολική ποινή κάθειρξης 20 ετών

*** Στον 8ο, συνολική ποινή κάθειρξης 19 ετών

*** Στον 9ο, ισόβια κάθειρξη και επιπλέον συνολική ποινή κάθειρξης 20 ετών

*** Στον 10ο, ισόβια κάθειρξη και επιπλέον συνολική ποινή κάθειρξης 22 ετών

*** Στον 11ο, ισόβια κάθειρξη και επιπλέον συνολική ποινή κάθειρξης 20 ετών

*** Στον 12ο, συνολική ποινή κάθειρξης 22 ετών (με εκτιτέα τα 20 έτη)

Νωρίτερα, το δικαστήριο με ομόφωνη απόφαση δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους καταδικασθέντες.

Μια μεγάλη ηθική δικαίωση ένιωσαν γονείς του 19χρονου Άλκη Καμπανού που δολοφονήθηκε από οπαδούς του ΠΑΟΚ για την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης το οποίο επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για τους επτά από τους 12 καταδικασθέντες.

Η απόφαση του δικαστηρίου έγινε δεκτή από φίλους και συγγενείς του Άλκη με χειροκροτήματα και με συνθήματα υπέρ του αδικοχαμένου 19χρονου.

«Υπήρξαν πολλές δύσκολες στιγμές μέσα στο δικαστήριο κατά τη διάρκεια που κατέθεταν κυρίως οι ιατροδικαστές. Προσπαθούσα να κρατήσω την ηρεμία μου. Μαζί με την σύζυγο που μου συμπαραστάθηκε όλο αυτό το διάστημα καταφέραμε και αντέξαμε και νομίζω ότι επήλθε η δικαίωση. Ευχαριστώ τον κόσμο που μας συμπαραστάθηκε στον δικαστικό αγώνα. Δεν θέλαμε την εξόντωση των δολοφόνων του Άλκη. Υπήρξε έγκλημα και επήλθε η τιμωρία», είπε ο πατέρας του Άλκη, Αριστείδης Καμπανός.

«Ευχαριστώ την ελληνική δικαιοσύνη. Είναι μια μεγάλη ηθική δικαίωση για την οικογένειά μας αλλά το παιδί μου δεν γυρίζει πίσω», ανέφερε η μητέρα του Άλκη, Μελίνα Κακουλίδου.

Ο Γιάννης Πουλτσίδης, εκ των συνηγόρων της οικογένειας του 'Αλκη και των δύο φίλων του που τραυματίστηκαν κατά την άγρια οπαδική επίθεση της 1ης Φεβρουαρίου 2022, στην Χαριλάου, μίλησε για «δίκαιη απόφαση». Τόνισε, δε, ότι οι 12 καταδικασθέντες ήταν αρματωμένοι και οπλισμένοι σαν «αστακοί» και οι ψυχές τους «γεμάτες μίσος και κακία», ενώ τα τρία θύματα ήταν άοπλα και οι «ψυχές τους γεμάτες αγάπη». «Η Δικαιοσύνη όμως είναι ακέραια και επέβαλε την δίκαιη ποινή», επισήμανε ο ίδιος σε δήλωση του.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69