tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Διήμερος ιστορικός περίπατος της ΤΟ Μαθητείας - Κατάρτισης της ΟΠ Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ στη Νάουσα

naousa kartartisi dse-1

Με επιτυχία, πραγματοποιήθηκε ο διήμερος ιστορικός περίπατος της Τομεακής Οργάνωσης Μαθητείας Κατάρτισης της Οργάνωσης Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ, στην Νάουσα, το Σαββατοκύριακο 28 - 29 Μάρτη.

Το πρόγραμμα του ιστορικού περιπάτου ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου. Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ συμμετείχαν στην πικετοφορία στους δρόμους της πόλης, την οποία οργάνωσε η κομματική οργάνωση της Νάουσας με κεντρικό σύνθημα: «Καμία αναμονή! Καμία ανοχή! Τώρα Συμμαχία και πάλη ταξικη!».

Στην συνέχεια, έγινε επίσκεψη στο μνημείο του ΔΣΕ, στον ομαδικό τάφο όπου είναι θαμμένοι 20 μαχητές και 2 μαχήτριες του ΔΣΕ που σκοτώθηκαν στις 22 και 23 Δεκέμβρη του 1948, στη διάρκεια της πετυχημένης διείσδυσης και αποχώρησης από την πόλη της Νάουσας, που έγινε από την 18η ταξιαρχία με διοικητή τον Παντελή Βαϊνά. Ακολούθησε ομιλία από το μέλος του ΔΣ της ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ, Γιώργο Ζαπουνίδη, ο οποίος τόνισε την αξία της ηρωικής μάχης του ΔΣΕ, σημειώνοντας πως η θυσία, ο αγώνας και η τόλμη αποτελούν διδάγματα για την πάλη μας στο σήμερα. Έπειτα έγινε ξενάγηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του ΕΛΑΣ στο χωριό Πρόδρομος.

Ακολούθησε γλέντι στο χώρο διαμονής των σπουδαστών της μαθητείας - κατάρτισης με ζωντανή μουσική.

Την Κυριακή το πρωί, οι σπουδαστές ξεναγήθηκαν στα κλειστά εργοστάσια του Λαναρά, από δύο πρώην εργαζόμενους. Εκεί επισήμαναν την τραγική κατάσταση καθώς από τους 4.500 εργαζόμενους που απαριθμούσε τότε το εργοστάσιο, σήμερα έχουν απομείνει μόνο 200 καθώς στα πλαίσια της ενίσχυσης και αύξησης των κερδών των επιχειρηματιών, εργοστάσια έκλεισαν, άλλα μεταφέρθηκαν, με αποτέλεσμα χιλιάδες εργατών να βρεθούν χωρίς δουλειά.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69