tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Η δράση της Πρωτοβουλίας για το Παιδί «Ένα, απ’ τον καθένα» παρουσιάστηκε στην Βέροια (βίντεο)

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε στα ΜΜΕ, την Τετάρτη στο Beluga Cafe - Bar & Restaurant, η Πρωτοβουλία για το Παιδί με σκοπό την παρουσίαση της νέας δράσης «Ένα απ ́ τον καθένα».

Ο Πρόεδρος της Πρωτοβουλίας για το Παιδί Νίκος Καρατόλιος έκανε μια εισαγωγή για το έργο της Πρωτοβουλίας για το Παιδί και το όραμα του εκλιπόντος Αριστοτέλη Σιδηρόπουλου που συνεχίζει πλέον το νέο ΔΣ. Ο κος Καρατόλιος αναφέρθηκε στον ρόλο της Πρωτοβουλίας και τον στόχο να συνεχίσει να παρέχει ποιοτικές και ποσοτικές υπηρεσίες σε όλα τα κακοποιημένα παιδιά. Κλείνοντας σημείωσε ότι όταν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα Ματίλντα θα δοθούν στην δημοσιότητα τα νούμερα – στοιχεία των κακοποιημένων παιδιών που αφορά και τα δύο φύλα.

Ο Διοικητικός Διευθυντής Κοσμάς Παπαχρήστου έκανε μία εκτεταμένη αναφορά στα στοιχεία του έργου των Δομών της Πρωτοβουλίας για το Παιδί κατά την τριετία 2018-2021.

Έγινε αναφορά στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας που υποστηρίζει 40 παιδιά, στο Σπίτι της Βεργίνας που φιλοξενούνται 10 παιδιά και μεγαλώνουν ως οικογένεια, στην Στέγη Ημιαυτόνομης Διαβίωσης που παιδιά 16 ετών και άνω προσπαθούν να αυτονομηθούν, να αναπτύξουν κοινωνικές δεξιότητες και να βγουν στην αγορά εργασίας. Επίσης υπάρχει 24ωρη γραμμή που μπορεί κάποιος να καλέσει και να υποβάλλει ανώνυμα είτε αναφορά για κακοποίηση παιδιού είτε να ζητήσει συμβουλές από ψυχολόγο, κοινωνική λειτουργό ή άλλη ειδικότητα. Το Κέντρο Θεραπείας Τραύματος είναι η επέκταση της Δομής κι εκεί το παιδί μπορεί να μοιραστεί στους ειδικούς την τραυματική του εμπειρία με σκοπό την εντατική του ψυχοθεραπεία. Σήμερα βλέπουμε τα αποτελέσματα του έργου της Πρωτοβουλίας, καθώς τα παιδιά ενηλικιώνονται και πατούν γερά στα πόδια τους, ξεπερνώντας τα όποια προβλήματα αντιμετώπιζαν, «θα έχουμε ιστορίες επιτυχίας από δω και πέρα».

Έπειτα η το μέλος της Πρωτοβουλίας για το Παιδί και Συντονίστρια της Δράσης «Ένα, απ’ τον καθένα» Γιάννα Πιλιτσίδου αναφέρθηκε στην δράση που ξεκίνησε τον προηγούμενο μήνα και θα συνεχιστεί έως και τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους. Η κα Πιλιτσίδου αναφέρθηκε στην γέννηση της ιδέας, στις επαφές που έγιναν με εκπροσώπους της τοπικής αρχής, επαγγελματικούς, πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, για την προώθηση της δράσης, λέγοντας «οι άνθρωποι δίνουν αξία στην δράση». Σκοπός της δράσης, που επιδιώκει να καθιερωθεί από δω και στο εξής, είναι να μαζευτεί ένα ευρώ από τον κάθε δημότη της Βέροιας, «η δύναμη των πολλών θα κάνει την διαφορά κι ο κόσμος ανταποκρίνεται θετικά». Έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις με διάσημους Βεροιώτες για να βοηθήσουν κι αυτοί από την πλευρά τους. Θα γίνει επίσης ενημέρωση στα σχολεία [θα τρέξουν τα προγράμματα α) Προστατεύω το σώμα μου, β) Προστατεύομαι από κακές παρέες και γ) Δύναμη εθελοντισμού] και να περάσει το μήνυμα την Πρωτοβουλίας για το Παιδί, που εδώ και 14 χρόνια λειτουργεί και παρέχει τις υπηρεσίες της τόσο στα παιδιά της τοπικής κοινωνίας όσο και σε παιδιά εκτός νομού. Σκοπός είναι «να σωθεί τουλάχιστον ένα παιδί» κάτι που υποστηρίζει η νέα διοίκηση κι επαναλάμβανε ο τέως πρόεδρος. Επιπλέον σκοπός είναι να ενσωματωθούν μέσω του εθελοντισμού μικροί και μεγάλοι στην μεγάλη οικογένεια της Πρωτοβουλίας. Όποιος επιθυμεί μπορεί να εγγραφεί μέσω της φόρμας εθελοντή στην ιστοσελίδα www.propaidi.org

protovoulia ena apo kathena 1

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων απαντήθηκαν, από το  πάνελ και από την Κοινωνική Λειτουργό Ελίζα Καραβασίλη, ζητήματα που αφορούν την αύξηση της παραβατικότητας των ανηλίκων, την αύξηση της κακοποίησης των παιδιών κατά την περίοδο της καραντίνας, της μείωσης του μέσου όρου ηλικίας των παιδιών που κάνουν χρήση ουσιών ή σεξουαλικής δραστηριότητας, στον τρόπο αναφοράς κακοποίησης ή παραμέλησης παιδιών κ.α.

Εκατό λοιπόν κουμπαράδες θα μπουν σε όλα τα καταστήματα της περιοχής και μπορούμε όλοι να συμβάλουμε με ένα μόνο ευρώ στην συνέχιση του σημαντικού έργου της Πρωτοβουλίας για το Παιδί.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69