tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Μέτωπο ενάντια στην ακρίβεια θα στήσουν οι δημόσιοι υπάλληλοι - Νέα κινητοποίηση την Πρωτομαγιά

Σε σύσκεψη που οργάνωσε το τοπικό τμήμα της ΑΔΕΔΥ Ημαθίας συμμετείχαν ο προεδρεύων της Ε.Ε Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Δημήτρης Μπράτης και το μέλος της Ε.Ε Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Γιάννης Πάιδας. Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η ενημέρωση των Διοικητικών Συμβουλίων των Πρωτοβάθμιων Σωματείων του Νομού.

Μιλώντας νωρίτερα στα μέσα ενημέρωσης, ο κ. Μπράτης τόνισε ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και έκανε γνωστό ότι η επόμενη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1η Μαΐου. Το ζήτημα που κυριαρχεί στις τάξεις των εργαζομένων είναι η ακρίβεια που σαρώνει το εισόδημα όλων, υπογράμμισε ο κ. Μπράτης. Η ακρίβεια τροφοδοτείται από τον πόλεμο, είπε ο κ. Μπράτης, αλλά ξεκίνησε από το Νοέμβριο. "Η κυβέρνηση δεν συζητά αυξήσεις μισθών. Υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα όπως η μείωση τιμών στο ρεύμα, στα καύσιμα και το φυσικό αέριο και ο μηδενισμός του ΦΠΑ στα τρόφιμα" τόνισε ο κ. Μπράτης. 

Άλλα ζητήματα που απασχολούν το συνδικαλιστικό κίνημα των δημοσίων υπαλλήλων είναι η κοινωνική ασφάλιση, οι ελλείψεις προσωπικού στην υγεία και την παιδεία και η κατακρήμνιση του κοινωνικού κράτους.

Ο κ. Πάιδας από την πλευρά του σημείωσε ότι από εδώ και πέρα οι εργαζόμενοι θα κινούνται στα επίπεδα της επιβίωσης. Είπε ακόμη ότι όσο ο πόλεμος στην Ουκρανία τραβά σε μάκρος οι επιπτώσεις του θα είναι μεγαλύτερες. Σύμφωνα με τον κ. Πάιδα, τα εισοδήματα των εργαζομένων χρειάζονται στήριξη στα επίπεδα του πληθωρισμού για να μπορέσουν να καλύψουν βασικές του ανάγκες. "Χρειάζονται άμεσα ριζικά μέτρα ανακούφισης" τόνισε ο κ. Πάιδας και πρόσθεσε ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση το ποσοστό των εργαζομένων που βρίσκονται στα επίπεδα της φτώχειας, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, θα ανέβει από το 8% στο 20%.

paidas bratis

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69