tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Εκδρομή της Φιλοπτώχου Βέροιας στην Καστοριά

Ημερήσια εκδρομή διοργανώνει η Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών Βέροιας στην Καστοριά το Σάββατο 27 Μαΐου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Φιλοπτώχου, το πρόγραμμα της εκδρομής είναι το εξής: 

"Αναχώρηση από την Ελιά στις 07.30. Διαμέσου Εγνατίας Οδού και περνώντας από την Σιάτιστα θα φτάσουμε στην Ιερά Μονή Παναγίας Μικροκάστρου, αφιερωμένη στη Κοίμηση της Θεοτόκου με τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας. Η Μονή ιδρύθηκε το 18° αιώνα και ο Ναός χτίστηκε το 1797 και έχει εξαιρετικής τέχνης αγιογραφίες. Η Μονή είχε σημαντική δράση στους εθνικούς αγώνες. Το 1993 μετατράπηκε σε γυναικεία και εγκαταστάθηκαν οι πρώτες μοναχές. Σήμερα οι 20 περίπου μοναχές καθοδηγούνται από την Γερόντισσα Θεολογία. Η θαυματουργός εικόνα της Θεοτόκου, προστάτιδας της μονής χρονολογείται από το 1603 και βρίσκεται στο τέμπλο του Καθολικού. Ο λαός της Σιάτιστας και όλης της περιοχής είναι δεμένος με το μοναστήρι και τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας. Το Δεκαπενταύγουστο, μεγάλες παρέες με καταστόλιστα άλογα, έρχονται για να προσκυνήσουν την Παναγία του Μικροκάστρου. Στο μοναστήρι θα κάνουμε την πρώτη μας στάση για προσκύνημα στη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας.

Μετά το προσκύνημα μας συνεχίζουμε για την Καστοριά. Άφιξη στην πόλη και ελεύθερος χρόνος για περιήγηση. Μπορείτε να κάνετε την βόλτα σας ή να απολαύσετε τον καφέ σας στην παραλία της πανέμορφης λίμνης της Καστοριάς. Το μεσημέρι θα μεταβούμε σε εστιατόριο της περιοχής όπου θα απολαύσουμε το γεύμα μας, συνοδεία ζωντανής μουσικής.

Μετά το φαγητό μας αναχωρούμε με προορισμό το Νυμφαίο. Περνώντας από το Λέχοβο, φτάνουμε στο πανέμορφο χωριό της Φλώρινας το οποίο από το 1978 έχει χαρακτηρισθεί ως «Διατηρητέος Παραδοσιακός Οικισμός». Ελεύθεροι στο χωριό για να περπατήσουμε στα λιθόστρωτα μονοπάτια και να θαυμάσουμε τα μοναδικής αρχιτεκτονικής πετρόκτιστα σπίτια. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περιοχή δραστηριοποιείται η οργάνωση του Αρκτούρου, με ένα περιβαλλοντικό κέντρο ενημέρωσης για την καφέ αρκούδα και τον λύκο.

Αναχώρηση από το Νυμφαίο και διαμέσου Εγνατίας Οδού, άφιξη νωρίς το βράδυ στη Βέροια. Τέλος εκδρομής".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69