tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Σπίτια προκάτ: Πλεονεκτήματα και τιμές

prok1

Είναι γεγονός ότι όλο και περισσότεροι αγοραστές επενδύουν τα χρήματά τους σε μια σπίτια προκάτ κυρίως επειδή το κόστος κατασκευής της είναι εξαιρετικά πιο χαμηλό, συγκριτικά με το κόστος κατασκευής μιας κανονικής κατοικίας.

Αναλυτικότερα, ένα βασικό πλεονέκτημα που αφορά στην τιμή των προκάτ σπιτιών είναι ότι ο συντελεστής του μεροκάματου είναι 0,6 αντί του 1,6 που είναι για την συμβατική κατοικία. Επομένως, η τιμή αμέσως αλλάζει και γίνεται περισσότερο ανταγωνιστική στην αγορά.

Όπως γνωρίζετε οι τράπεζες χορηγούν δάνεια για την κατασκευή μιας συμβατικής οικίας, δεν χορηγούν όμως εξίσου εύκολα αν επιλέξετε μια προκατασκευασμένη κατοικία. Για αυτό τον λόγο είναι εξαιρετικά σημαντικό να αν δεν έχετε άμεσα κεφάλαιο, να συνεργαστείτε με μια κατασκευαστική εταιρεία η οποία συνεργάζεται με τράπεζες που χορηγούν ελκυστικά πακέτα χρηματοδότησης για κατασκευή προκατασκευασμένης κατοικίας.

Ένα βασικό στοιχείο που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι όσο λιγότερα τετραγωνικά είναι η οικία που θέλετε να κατασκευάσετε, τόσο η τιμής της ανεβαίνει. Για αυτό άλλωστε οι περισσότεροι αγοραστές, έπειτα από προτροπή της κατασκευαστικής εταιρείας, επιλέγουν προκατασκευασμένα σπίτια μεγέθους περισσότερο από 70 τετραγωνικά μέτρα. Χαρακτηριστικά, η τιμή ανά τετραγωνικό για μια κατοικία πάνω από 70 τετραγωνικά μέτρα, ανέρχεται στα 650 ευρώ, ενώ στην τιμή αυτή συγκαταλέγεται και η εγγύηση από την κατασκευαστική εταιρεία για τυχόν φθορές, οι οποίες όμως θα εμφανιστούν πολύ μακροπρόθεσμα.

prok2

Τέλος, το πιο βασικό πλεονέκτημα είναι ότι για την κατασκευή μιας προκατασκευασμένης κατοικίας, τα συστήματα δόμησης που εφαρμόζονται δεν απαιτούν πλατφόρμα όπου θα τοποθετηθεί το σπίτι. Αυτό σημαίνει, λιγότερη γραφειοκρατία και μεγαλύτερη εξοικονόμηση χρημάτων, έως και 20% περισσότερο συγκριτικά με την τιμή μιας συμβατικής κατοικίας.

Εμείς σας συμβουλεύουμε σε κάθε περίπτωση πριν από την τελική σας συνεργασία με κάποια κατασκευαστική εταιρεία, να εξακριβώσετε ότι διαθέτει το εγκεκριμένο από το ΥΠΕΧΩΔΕ πιστοποιητικό για το σύστημα κατασκευής που εφαρμόζει και να συζητήσετε για την ποιότητα των υλικών που θα τοποθετηθούν. 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69