Η ΕΕ προσφέρει εκατομμύρια ευρώ για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στις ελληνικές πόλεις, όμως εμείς απλά τα σνομπάρουμε!

Η Αλεξάνδρεια της Ημαθίας έβαλε τα γυαλιά στους μεγάλους Δήμους της χώρας. Η βορειοελλαδίτικη πόλη θα υποδεχθεί σε λίγες ημέρες τις πρώτες ηλεκτρικές BMW i3, οι οποίες αγοράστηκαν αποκλειστικά με κοινοτικά κονδύλια για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας. Επίσης το επόμενο διάστημα θα έχει ολοκληρωθεί στην Αλεξάνδρεια η κατασκευή σταθμών φόρτισης για τις μπαταρίες των ηλεκτρικών οχημάτων, οι οποίοι θα εφοδιάζονται με φωτοβολταϊκά πάνελ για την παραγωγή ενέργειας.

Δυστυχώς η συγκεκριμένη πόλη αποτελεί φωτεινή εξαίρεση στον σκοτεινό κανόνα, αφού σχεδόν όλοι οι υπόλοιποι Δήμοι της χώρας αφήνουν αναξιοποίητα τα εκατομμύρια ευρώ της ΕΕ. Οι ελληνικές δημοτικές Αρχές αντιμετωπίζουν το θέμα της ηλεκτροκίνησης σαν θεατές ταινίας επιστημονικής φαντασίας, δεν διαθέτουν τους κατάλληλους ανθρώπους και δίνουν προτεραιότητα στα...κλασικά (βλέπε σκουπίδια, φωτισμό, λίγο τους δρόμους, κλπ.), χωρίς να αντιλαμβάνονται πόσο γρήγορα αλλάζει ο κόσμος γύρω τους.

Καταντά τραγικό να προσφέρονται στις υποβαθμισμένες ελληνικές πόλεις σημαντικοί οικονομικοί πόροι και να μην διαθέτουν αυτές τους απαραίτητους μηχανισμούς, για να τους εκμεταλλευθούν προς το συμφέρον των δημοτών τους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ωφελείται το περιβάλλον, εξυπηρετούνται υπηρεσίες του Δήμου (άρα και των κατοίκων του) από τα νέα αυτοκίνητα και δημιουργούνται θέσεις εργασίας στο πλαίσιο της ανάπτυξης των υποδομών.

Σκεφτείτε μόνον, πόσα χρήματα χάνονται με αυτόν τον τρόπο, ενώ την ίδια στιγμή πετσοκόβονται συντάξεις και μισθοί και ψάχνουμε απεγνωσμένα για ισοδύναμα, ώστε να περισώσουμε το επίδομα θέρμανσης ή τις συντάξεις των αγροτών.

Πηγή: gazzetta.gr / Του Πέτρου Πιτσίνη