tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Οι απαντήσεις του Δημάρχου Βέροιας στην διαδικασία λογοδοσίας

Πραγματοποιήθηκε η διαδικασία λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής για το πρώτο δίμηνο της θητείας της. Ήταν μια διαδικασία για έλεγχο της δημοτικής αρχής που εξελίχθηκε όμως σε έναν κύκλο κατάθεσης προτάσεων αντί για έλεγχο πεπραγμένων του πρώτου διμήνου.

Πριν την διαδικασία τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των θυμάτων στα Τέμπη, με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από το πολύνεκρο δυστύχημα.

Τα ζητήματα που συζητήθηκαν είναι:

Παλαιά Μητρόπολη: Ο Κώστας Παλουκίδης έθεσε θέμα σύσταση επιτροπής για την ανάδειξη του μνημείου και πρόσθεσε ότι δίπλα στο μνημείο ανεγέρθηκαν τρία νέα κτίρια τύπου διατηρητέων. Στην απάντησή του ο κ. Βοργιαζίδης είπε ότι θα ήταν προτιμότερο να ήταν η Παλαιά Μητρόπολη ελεύθερη από κτίρια δίπλα της, θα ήταν πιο μεγαλεπήβολο το μνημείο. Η κ. Σιδηροπούλου, στέλεχος της πολεοδομίας είπε ότι τα τρία κτίσματα δίπλα στο μνημείο έχουν κηρυχθεί διατηρητέα και δεν μπορούν να κατεδαφιστούν στοιχεία που αμφισβητήθηκε από τον κ. Παλουκίδη, ο οποίος υποστήριξε ότι τα κτίρια που χαρακτηρίστηκαν διατηρητέα κατεδαφίστηκαν και ανεγέρθηκαν νέα. Η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς προβλέπεται στο Σύνταγμα και ασκείται από το Υπουργείο Πολιτισμού τόνισε ο αντιδήμαρχος Άρης Λαζαρίδης.

Πανεπιστήμιο στην Βέροια: Το θέμα αναπτύχθηκε από τον Κώστα Παλουκίδη, ο οποίος αναφέρθηκε στα οφέλη που θα έχει η λειτουργία ενός τέτοιου ιδρύματος στην Βέροια και πρότεινε να αναλάβει πρωτοβουλία ο δήμος για να έρθουν στην Βέροια τμήματα ή και ολόκληρο Πανεπιστήμιο στην Βέροια. Απαντώντας ο κ. Βοργιαζίδης είπε ότι τον τελευταίο καιρό μια κουβέντα, μετά την βούληση της κυβέρνησης να επιτρέψει την λειτουργία ιδιωτικών ΑΕΙ στην χώρα, για την ίδρυση Πανεπιστημίου στην Βέροια. «Θεωρώ ότι δεν υπάρχει λόγος να δημιουργηθεί επιτροπή για να ενημερώσουμε τους βουλευτές. Ας μην τους υποτιμούμαι, ξέρουν τι πρέπει να κάνουν» είπε ο κ. Βοργιαζίδης στην πρόταση Παλουκίδη να δημιουργηθεί μια επιτροπή. Ο δήμαρχος είπε ακόμη ότι οι εγκαταστάσεις στην Αγία Βαρβάρα είναι άρτια και θα πρέπει να συζητηθεί αν θα πρέπει να αναζητηθεί ένας νέος χώρος για το Μουσικό Σχολείο. Ο κ. Βοργιαζίδης είπε ότι εξετάζεται ο χώρος του πρώην ΚΕΓΕ στο Μακροχώρι και εξετάζεται αν μπορεί να διεκδικηθεί ένα αντικείμενο σχετικό με το βόειο κρέας.

Σχολική στέγη: Ο Παναγιώτης Χατζησάββας αναφέρθηκε στο θέμα λέγοντας ότι δεν υπάρχει μέριμνα για κατασκευή νέων σχολείων και άσκησε κριτική στην παραχώρηση του 3ου Δημοτικού Σχολείου στην Μητρόπολη. Επίσης ανέφερε ότι υπάρχουν περιπτώσεις που μαθητές κάνουν μάθημα σε ακατάλληλες, παιδαγωγικά, αίθουσες. «Η δημοτική αρχή έχει εναποθέσει τις ελπίδες της για λύση του προβλήματος στην μείωση του μαθητικού πληθυσμού» σχολίασε ο κ. Χατζησάββας. Ο αντιδήμαρχος Ηλίας Τσιφλίδης είπε ότι ξεκίνησε μια περιοδεία για καταγραφή προβλημάτων στο πρώτο δίμηνο της θητείας, θα αξιολογηθούν και αφού θα προχωρήσει λύση τους. «Τα χρήματα που παρέχει η πολιτεία δεν φτάνουν για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες» πρόσθεσε. Ο Άρης Λαζαρίδης είπε όταν προκύπτει πρόγραμμα χρηματοδότησης ο δήμος το αξιοποιεί και αναφέρθηκε σε παρεμβάσεις που γίνονται σε σχολεία του δήμου. «Δεν μας έχει τεθεί στις επισκέψεις μας η ανάγκη για νέες αίθουσες» πρόσθεσε ο κ. Λαζαρίδης. «Σε όλα τα δημοτικά σχολεία έχουν γίνει μεγάλες παρεμβάσεις» σημείωσε ο αντιδήμαρχος Αλέκος Τσαχουρίδης. Ο δήμαρχος από την πλευρά του ότι θα ζητηθεί η τάξη που στεγαζόταν στην Άμμο να επιστρέψει. «Ενοίκια πληρώνουμε μόνο για νηπιαγωγεία. Οικόπεδα στο κέντρο για να γίνουν νέα νηπιαγωγεία δεν υπάρχουν» σχολίασε ο δήμαρχος.

Δρομολόγια του ΚΤΕΛ προς τα χωριά των Πιερίων: Ο Χρήστος Μακρίδης ανέδειξε την αναγκαιότητα αύξησης των δρομολογίων των ΚΤΕΛ προς τα χωριά των Πιερίων και πρότεινε στην δημοτική αρχή να παρέμβει στα ΚΤΕΛ ή για αύξηση των δρομολογίων ή για τροποποίηση του προγράμματος που ισχύει σήμερα.  Ο δήμαρχος είπε ότι έχει ζητηθεί από την διοίκηση των ΚΤΕΛ να αυξηθούν τα δρομολόγια και η λύση είναι ο χαρακτηρισμός της περιοχής ως άγονης γραμμής για να χρηματοδοτηθούν τα ΚΤΕΛ για τα δρομολόγια. Ο αντιδήμαρχος Θανάσης Δέλλας μίλησε για όψιμο ενδιαφέρον του συμβούλου και τακτική λαϊκισμού. «Χρειάζεται παρέμβαση από τους τοπικούς βουλευτές για να χαρακτηριστεί η γραμμή άγονη, να χρηματοδοτηθούν τα ΚΤΕΛ και να πυκνώσουν τα δρομολόγια» πρόσθεσε ο κ. Δέλλας.

Παιδική χαρά για ΑΜΕΑ: Η κ. Ντάγκα πρότεινε την δημιουργία παιδικής χαράς για άτομα με αναπηρίες. Η προμήθεια και η εγκατάσταση του εξοπλισμού θα ολοκληρωθεί έως τέλος Ιουνίου, απάντησε ο αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος και πρόσθεσε ότι σε συνεργασία με φορείς επιλέχτηκε χώρος στο Εργοχώρι. Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ακόμη ότι σε πάρα πολλές παιδικές χαρές έχουν τοποθετηθεί όργανα κατάλληλα για ΑΜΕΑ.

Ο δρόμος προς το Νοσοκομείο: Ο Πέτρος Σπυρόπουλος είπε ότι ο δρόμος προς το Νοσοκομείο, μετά την περιοχή Παπάγου είναι σκοτεινός και χωρίς διαγράμμιση. Απαντώντας ο κ. Λαζαρίδης είπε ότι θα εξεταστεί το ζήτημα και σε συνεργασία με την Περιφέρεια θα αναζητηθεί λύση.

Παλαιό Δικαστικό Μέγαρο: Η κ. Παπαδήνα ρώτησε γιατί δεν ζητήθηκε παραχώρηση για 50 χρόνια αντί για 25, πότε θα ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης, αν έχει υπολογιστεί η εμπορική αξία του ακινήτου και γιατί δεν έγινε πρόταση αγοράς του. Επίσης πρότεινε στο ακίνητο να στεγαστεί μεταπτυχιακό τμήμα με αντικείμενο της Θεολογία (σε σχέση με τον Απόστολο Παύλο) σε συνεργασία με το ΑΠΘ. Απαντώντας ο κ. Βοργιαζίδης είπε ότι για λόγους τακτικής δεν ζητήθηκε το ακίνητο για 50 χρόνια και πρόσθεσε ότι δεν ενδιαφέρει η αγορά διότι ότι γίνει εκεί, θα γίνει με χρήματα προγράμματος. Ως προς την πρόταση, ο κ. Βοργιαζίδης είπε ότι βλέπει με θετικό μάτι την στέγαση μεταπτυχιακού. Ο κ. Λαζαρίδης είπε ότι μελετάται η αποκατάσταση του κτιρίου με ορίζοντα παράδοσης τον Μάιο.

Πρόσβαση για ΑΜΕΑ στις διαβάσεις: Ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης κατέθεσε το ερώτημα αν υπάρχει πρόβλεψη αποκατάστασης των διαβάσεων για να μπορούν να χρησιμοποιηθούν από άτομα ΑΜΕΑ. Απαντώντας ο δήμαρχος είπε ότι δεν μπορούν να γίνουν όλα μαζί. Όταν γίνεται κάποιο έργο, διορθώνονται και οι διαβάσεις ώστε να είναι προσβάσιμες για τα ΑΜΕΑ, είπε ο δήμαρχος. Μαζική παρέμβαση στις διαβάσεις έγινε με το έργο της ανάπλασης, σημείωσε ο κ. Λαζαρίδης και πρόσθεσε ότι από εδώ και πέρα γίνονται μεμονωμένα.

Χώροι πρασίνου: Ο κ. Χατζησαλάτας μίλησε για τσιμεντοποίηση της πόλης και έλλειψη χώρων πρασίνου και ρώτησε αν υπάρχει πρόβλεψη να γίνουν παρεμβάσεις σε πλατείες υπέρ της δημιουργίας χώρου πρασίνου. Ο Βασίλης Παπαδόπουλος αναφέρθηκε σε παρεμβάσεις που έγιναν σε ανεκμετάλλευτους χώρους και δημιουργήθηκαν χώροι πρασίνου. Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι είναι σημαντικό να αξιοποιηθούν οι αναξιοποίητοι χώροι προς όφελος του πρασίνου. «Είμαστε η τέταρτη πόλη στην Ελλάδα σε πράσινο. Αυτό δεν είναι αρκετό» σημείωσε και πρόσθεσε ότι είναι δύσκολο να γίνουν νέοι χώροι πρασίνου στο κέντρο της πόλης ενώ αντίθετα στις κοινότητες του δήμου δεν υπάρχει πρόβλημα πρασίνου. «Στον σχεδιασμό του δήμου είναι η φύτευση δένδρων στην οδό Πιερίων από την μια πλευρά» είπε ο δήμαρχος.

Η επόμενη διαδικασία θα γίνει τον Απρίλιο.

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69