tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Πρόγραμμα χρηματοδότησης για εκπόνηση μελέτης για τον Τριπόταμο αναζητά ο Δήμος Βέροιας (βίντεο)

Με αφορμή την διημερίδα του «Ελληνικού Δικτύου Δήμων με Ποτάμια» με θέμα: «Ορθολογική Διαχείριση Ποτάμιων Οικοσυστημάτων», που θα διεξαχθεί στην Βέροια, δόθηκε συνέντευξη τύπου στην οποία αναπτύχθηκαν οι του δήμου για την αξιοποίηση – ανάδειξη του ποταμού.

Εκ μέρους του δήμου, ο αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος τόνισε ότι αποτελεί για την διοίκηση προτεραιότητα η ανάδειξη του ποταμού.

Αναφερόμενος στις σκέψεις του δήμου, είπε ότι η διοίκηση έχει έτοιμο φάκελο δημοπράτησης για εκπόνηση αντιπλημμυρικής μελέτης και αναζηά πρόγραμμα χρηματοδότησης. Με την μελέτη, η διοίκηση του δήμου θέλει να δημιουργήσει συνθήκες ασφάλειας στο ποτάμι και μέσα από την ασφάλεια να μπορέσει να υλοποιήσει ήπιες παρεμβάσεις και ένα φράγμα για να αξιοποιήσει τα νερά για ύδρευση και άρδευση.

Το κόστος της μέλέτης εντός του αστικού ιστού είναι 3,2 εκ ευρώ και έως την Τάφρο 66 φθάνει τα 4 εκ ευρώ.

Ο κ Παπαδόπουλος είπε ακόμη ότι ο δήμος προχωρά σε συχνούς καθαρισμούς και απομάκρυνση της βλάστησης.

Για τους σκοπούς του δικτύου μίλησε ο διοικητικός συντονιστής του Ελληνικού Δικτύου Δήμων με Ποτάμια Γιώργος Χαρίσης. Ο κ Χαρίσης είπε ότι σκοπός του Δικτύου είναι η ανάδειξη και αξιοποίηση των ποταμών.

Τέλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Τριποτάμου Πάρις Παπακανάκης επεσήμανε ότι στόχος του συλλόγου είναι η ανάδειξη και ήπια αξιοποίηση του ποταμού.

«Χρειάζεται η βοήθεια του δήμου ώστε να γίνει προσβάσιμο το ποτάμι από την Μπαρμπούτα έως το Πανόραμα. Μεταβιβάζουμε τις σκέψεις μας στον δήμο και βρίσκουμε ανοιχτά αυτιά. Θα ξημερωσουν καλύτερες ημέρες για τον Τριπόταμο» σχολίασε ο κ Παπακανάκης.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69