tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Παυλίδης: "Πολιτισμός σημαίνει φως ή..." - Απάντηση στον Γιάννη Καμπούρη

Απάντηση στην πρόσφατη επιστολή του Γιάννη Καμπούρη, για την αγορά του διδακτηρίου από τον δήμο για να προχωρήσει η ανταλλαγή με την Μητρόπολη, εξέδωσε η παράταξη Συνδημότες του Παύλου Παυλίδη.

"Το τελευταίο διάστημα έχουμε την επί παντός επιστητού τοποθέτηση καλού συμπολίτη μας, ο οποίος εξερχόμενος του εργασιακού χώρου και μη μπορώντας να αποδεχτεί τη νέα του θέση που είναι "ένας από όλους μας", ανακαλύπτει κάθε μέρα και από ένα θέμα, για το οποίο αυτός και μόνο αυτός κατέχει την απόλυτη αλήθεια. 

Το γεγονός θα ήταν άνευ σημασίας, αν την κατάθεση της όποιας "πρωτοπόρας" πλην όμως χιλιοειπωθείσας άποψης, δεν συνόδευαν ειρωνείες, φτηνοί εξυπνακισμοί, παιδαριώδεις αναλύσεις και το κυριότερο παραποίηση των τοποθετήσεων παρατάξεων.

Αναφερόμενος στο θέμα της ενδεχόμενης ανταλλαγής του Δημοτικού Σχολείου με το Δημαρχείο και την ενδεχόμενη επίσης εξαγορά κτιριακών εγκαταστάσεων για δημιουργία νέας σχολικής μονάδας, επιπολαίως και αυτο-θαυμάζων την υψηλή του αντιληπτική ικανότητα, έκανε τελικά αυτό για το οποίο κατηγορούσε συλλήβδην άπαντες τους αρμοδίους.

Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μια τέτοια ανταλλαγή θα είναι οικονομικά επώδυνη για τον Δήμο και τους πολίτες (ευτυχώς που το αντελήφθη αυτός...), ευνοϊκή για την Μητρόπολη (ως προοδευτικός θα ήταν ατόπημα το να μην σταθεί ενάντια στην "ιδιοτελή" Μητρόπολη...) και βέβαια να αφήσει καλού κακού και κάποια υπονοούμενα για ενδεχόμενη σκοπιμότητα  στην εξαγορά των κτιριακών εγκαταστάσεων, ανακαλύπτοντας κέρδος στον ιδιοκτήτη! Προφανώς αν το κτίσμα ήταν δικό του, θα το έδινε δωρεάν... Αλλά δεν είναι... Όλα αυτά βέβαια, χωρίς να έχει γίνει ακόμη η λεπτομερής περιγραφή των όρων και προϋποθέσεων που θα τεθούν στο τραπέζι πριν την οριστική συμφωνία!

Επαναλαμβάνω λοιπόν την τοποθέτησή μας ως ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ στο Δημοτικό Συμβούλιο για το επίμαχο θέμα. 

Επειδή θεωρούμε ότι ο χώρος του Βήματος του Αποστόλου Παύλου είναι υψηλού ενδιαφέροντος για την τουριστική ανάπτυξη της πόλης μας. Επειδή θεωρούμε ότι μια ολοκληρωμένη σύνθεση εγκαταστάσεων, εξυπηρέτησης των αναγκών των επισκεπτών και προβολής των μνημείων της πόλης μας, θα βοηθούσε τα μέγιστα και θα αναβάθμιζε τον Δήμο μας στα μάτια των επισκεπτών (με ότι αυτό σημαίνει οικονομικά και πολιτιστικά...). Επειδή η πλατεία Ωρολογίου επιβάλλεται να αναδειχτεί ως σημαντικό "σημείο" της πόλης, λόγω θέσης, χώρου και του πανέμορφου κτιρίου των παλιών δικαστηρίων. Επειδή λίγο πιο κάτω η κοίτη του Τριποτάμου έμεινε  στην μορφή που ξεκίνησε να της δίνει ο Γιάννης Χασιώτης και έκτοτε περιμένει την δική μας παρέμβαση. Και επειδή τέλος ο χώρος λίγο πάνω από το Βήμα του Αποστόλου Παύλου (παπάκια) είναι χώρος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και θα πρέπει να συμπεριληφθεί στην συνολική πρόταση, θεωρήσαμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει να ξεκινήσει έναν συνολικό σχεδιασμό για την περιοχή.  

Τοποθετηθήκαμε λοιπόν κατ΄αρχάς θετικά στο να εξετάσουμε την πρόταση που εγένετο και που ακόμη βρίσκεται σε εμβρυακή μορφή. Επιφυλαχτήκαμε να τοποθετηθούμε οριστικά, όταν θα είχαμε μπροστά μας ολοκληρωμένη την πρόταση, με λεπτομέρειες για τα όσα περιλαμβάνει και τα οποία στοιχεία θα έδειχναν το εάν είναι συμφέρουσα για τον πολίτη ή όχι και που θα ήταν, όπως γίνεται αντιληπτό και το κριτήριο της τελικής μας απόφασης.

Τι δεν γίνεται κατανοητό;

Γιατί παραποιείται η αλήθεια;

Ο Δήμος, η πόλη χρειάζονται επειγόντως σχεδιασμό μακρόπνοο και είναι καθήκον όλων μας με σοβαρότητα και υπευθυνότητα να "προσθέτουμε" αντί να "αφαιρούμε". Σε κάθε περίπτωση τα σοβαρά θέματα του Δήμου, χρήζουν σοβαρής και υπεύθυνης αντιμετώπισης, δεν είναι η διέξοδος για τις αϋπνίες ενός εκάστου….

Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας. Αφήνω αναπάντητα την ειρωνεία και τα φληναφήματα ως χαμηλού επιπέδου. Όταν "ανέβει" ψηλότερα….".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69