tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Συλλαλητήρια και Μακεδονικό ξανά στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας (βίντεο)

Διευκρινήσεις γύρω από το συλλαλητήριο της Βέροιας, για το όνομα της Μακεδονίας, έδωσε στην προ ημερησίας αναφορά του ο δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης. Συγκεκριμένα είπε ότι η Μητρόπολη δεν ήταν μέσα στους διοργανωτές ενώ για την δήλωση Τσαπαρόπουλου σχολίασε ότι προφανώς δεν εννοούσε τον Μητροπολίτη Βέροιας και τον Δήμαρχο Βέροιας. 

Ο κ. Βοργιαζίδης υπερασπίστηκε την έκφραση διαφορετικής άποψης τονίζοντας ότι είναι θέμα δημοκρατίας ενώ για το θέμα με τους Σκοπιανούς σημείωσε ότι "η αλήθεια είναι ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας και οι Σλάβοι ήρθαν στην περιοχή 1000 χρόνια μετά". Ο κ. Βοργιαζίδης πρόσθεσε ακόμη ότι οι συνθήκες ερμηνεύονται διαφορετικά από τον καθένα και κατέληξε με το παράδειγμα της Κύπρου. "Για εμένα η Κύπρος είναι κατεχόμενη, για τους Τούρκους είναι Τουρκική".

Ο Νίκος Μπέκης με αφορμή την τοποθέτηση του δημάρχου, σχολίασε ότι στο συλλαλητήριο της Βέροιας άλλοι ήταν οι πραγματικοί διοργανωτές και άλλοι εμφανίστηκαν. Ο κ. Μπέκης κλείνοντας, προέτρεψε τον κ. Βοργιαζίδης να μην...σπαταλά την λάμψη του δημάρχου σε εκδηλώσεις όπως τα συλλαλητήρια αλλά και να μην πηγαίνει πάντα όπου τον καλούν. 

Ο Αντώνης Μαρκούλης ερμηνεύοντας τις δηλώσεις του Μητροπολίτη, στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου, σημείωσε ότι το συλλαλητήριο της Βέροιας το διοργάνωσε ο δήμος Βέροιας ενώ της Βεργίνας οι πολιτιστικοί σύλλογοι. "Ας απαντήσει ο Αντώνης Καγκελίδης αν ήταν διοργανωτής ο δήμος Βέροιας" απάντησε ο δήμαρχος και πρόσθεσε ότι ο δήμος παραχώρησε μόνο εξέδρα και πλατεία.

Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σοφιανίδης. Συγκεκριμένα χαρακτήρισε απαράδεκτη την δήλωση Τσαπαρόπουλου και πρόσθεσε ότι τα πρώτα συλλαλητήρια πολεμήθηκαν από όλα τα κόμματα ενώ στην συνέχεια επειδή ο κόσμος συμμετέχει, στο στόχαστρο μπήκαν οι ομιλητές.

Δείτε τα αποσπάσματα από την συνεδρίαση

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69