tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Δήμος Βέροιας: Απαντήσεις για τραπεζοκαθίσματα, πάρκινγκ, Μπαρμπούτα, κολυμβητήρια, Σέλι

patsikas zisis

Απαντήσεις σε θέματα που αφορούν ζητήματα της Βέροιας έδωσαν οι αντιδήμαρχοι Βέροιας, μετά από ερωτήσεις των δημοτικών συμβούλων, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τι γίνεται με το πάρκινγκ κάτω από την Ελιά και που βρίσκεται το θέμα της ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων στις πλατείες ρώτησε ο κ. Πατσίκας. Για την χρήση κοινόχρηστων χώρων, ο κ. Λυκοστράτης απάντησε ότι η χρήση τραπεζοκαθισμάτων επιτρέπεται στις πλατείες Πλατάνων και Δημαρχείου ενώ για τους ελέγχους στους πεζοδρόμους γίνεται έλεγχος από την Δημοτική Αστυνομία.

Για το πάρκινγκ, ο κ. Λαζαρίδης είπε ότι βρέθηκαν δυο τάφοι, ολοκληρώθηκε η σωστική ανασκαφή και αναμένεται η παράδοση του χώρου από την αρχαιολογική υπηρεσία για να προχωρήσει το έργο. Θα γίνει μια περίφραξη του χώρου, ηλεκτροδότηση και διαμόρφωση του χώρου με χαλίκι 3Α. «Οι εργασίες μπορούν να γίνουν και τον Οκτώβρη» σχολίασε ο κ. Λαζαρίδης.

Ερωτήσεις για το συντριβάνι της Πλατείας Ωρολογίου (αν θα λειτουργήσει), το κολυμβητήριο στο Μακροχώρι και για την αξιοποίηση της Μπαρμπούτας ρώτησε ο κ. Παπαγιάννης. 

«Θα γίνει αρχιτεκτονικός διαγωνισμός παρεμβάσεων στην πλατεία Ωρολογίου, μέσα στο 2016. Θα δούμε συνολικά τις παρεμβάσεις» απάντησε ο κ. Λαζαρίδης.

Για το κολυμβητήριο ο κ. Λαζαρίδης είπε ότι υπάρχει ανάδοχος και αναμένεται χρηματοδότηση.

Τέλος για το αν υπάρχει μελέτη για την Μπαρμπούτα ο κ. Λαζαρίδης είπε: «Υπάρχει μελέτη που προβλέπει παρεμβάσεις».

«Τι γίνεται με το ξενοδοχείο στο Σέλι» ρώτησε ο κ. Μπέκης. «Υπάρχει μια άσχημη κατάσταση. Έχουν γίνει πολλές αυθαίρετες κατασκευές. Έχουμε καταλήξει με την τεχνική υπηρεσία για το τι πρέπει να μείνει και τι να κατεδαφιστεί. Έχουμε ψηφίσει και κονδύλι γι αυτό τον λόγο» απάντησε ο αντιδήμαρχος Θανάσης Σιδηρόπουλος.

Ο κ. Παπαγιάννης ρώτησε τι γίνεται με τις αποχετεύσεις των δημοτικών διαμερισμάτων Νικομήδειας και Λυκογιάννης. Απαντώντας ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Νίκος Μωυσιάδης στάθηκε στην έλλειψη πόρων και ανέφερε την απένταξη του έργου στην Καστανιά και πρόσθεσε ότι με την έναρξη του νέου ΕΣΠΑ (ΣΕΣ) η ΔΕΥΑ θα προσπαθήσει να εντάξει εκεί τέτοια έργα.

Άλλα θέματα

Μοιράστηκε έντυπο για το «Πόθεν Έσχες» στους δημοτικούς συμβούλους. Πλέον είναι υποχρεωτική η συμπλήρωσή του από όλους.

«Θέλουμε μια συνοπτική ενημέρωση για την πορεία των δημοτικών έργων σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο» ζήτησε ο Νίκος Μπέκης.

Κινδυνεύει να μην λειτουργήσει και φέτος το χιονοδρομικό Σελίου είπε ο κ. Μπέκης και πρόσθεσε ότι φέτος θα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα.

Στο νέο σάιτ του δήμου, γίνεται προσπάθεια να μπουν όλες οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου για να είναι προσβάσιμες σε όλους τους δημότες.

Την κόρη του πάντρεψε ο πρόεδρος της Φυτειάς Νίκος Αγγέλου και γι αυτό τον λόγο κέρασε τους δημοτικούς συμβούλους.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69