tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Τι προβλέπει το σύμφωνο συνεργασίας που υπέγραψε ο δήμαρχος Βέροιας με την διοίκηση της περιοχής Πούσκιν

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βέροιας αρχικά με την 198/2013 απόφασή του «Έγκριση καταρχήν αδελφοποίησης του Δήμου Βέροιας με την πόλη Τσάρσκογε Σέλο της Ρωσίας» αποφάσισε «..την κατ' αρχήν αδελφοποίηση του Δήμου Βέροιας με την πόλη Τσάρσκογε Σέλο της Ρωσίας...». Στην συνέχεια με την 325/2013 «Καταρχήν έγκριση του Σχεδίου Υπομνήματος Κατανόησης και Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Βέροιας και του Δήμου Τσάρσκυ (Τσάρσκογε) Σέλο- Πούσκιν της Ρωσίας» όμοια, ενέκρινε «..καταρχήν το Σχέδιο Υπομνήματος και Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Βέροιας και του Δήμου Τσάρσκυ (Τσάρσκογε) Σέλο – Πούσκιν της Ρωσίας, η διάρκεια του οποίου έληξε την 16/6/2015.

Στα πλαίσια συνέχισης της συνεργασίας, αντιπροσωπεία του Δήμου Βέροιας, επισκέφτηκε την περιοχή Πούσκιν της Αγίας Πετρούπολης προκειμένου να υπογράψει το ανάλογο νέο Υπόμνημα Κατανόησης και Συνεργασίας. Το σύμφωνο ανανέωσης της συνεργασίας που υπογράφηκε παρουσιάζει μικρές διαφορές όχι προς την ουσία αλλά ως προς το τυπικό. 

Τι προβλέπει το νέο σύμφωνο

Τα Μέρη αποσκοπούν στην ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των Μερών στους τομείς του Πολιτισμού, Τουρισμού και Εμπορίου, με βάση τις αρχές συνεργασίας, ισότητας και εμπιστοσύνης.

Τα Μέρη στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, σε συμμόρφωση με την νομοθεσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Ελληνικής Δημοκρατίας λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προς σκοπό την ανάπτυξη και επέκταση της αμοιβαίως επωφελούς συνεργασίας.

Τα Μέρη προωθούν την επέκταση των σχέσεων στον τομέα του Πολιτισμού. Τα Μέρη αναπτύσσουν τις σχέσεις στον τομέα της Πολιτικής για την νεολαίας και του Αθλητισμού, συμβάλλουν στη διασφάλιση συνθηκών διεξαγωγής αθλητικών σωματείων και ενώσεων των πόλεων Βέροιας και Πούσκιν.

Τα Μέρη προωθούν τις πολιτιστικές ανταλλαγές και την ανάπτυξη της επικοινωνίας μεταξύ των Ιδρυμάτων Πολιτισμού, Εκπαίδευσης, Φυσικής αγωγής και αθλητισμού, που βρίσκονται εντός πόλεων Βέροια και Πούσκιν.

Τα Μέρη ανταλλάσσουν τις πληροφορίες και τις αντιπροσωπείες κατά τη διεξαγωγή των εορτών και εκδηλώσεων, αφιερωμένων στη διατήρηση των παραδόσεων, θρησκευτικής κληρονομιάς, εκπαίδευση, μουσική και θέατρο, επιστήμη και αθλητισμό.

Τα Μέρη ανταλλάσσουν τις πληροφορίες προκειμένου να επιτευχθεί καλύτερη διαχείριση, διατήρηση και επίδειξη των ευρισκόμενων στις αμφότερες πόλεις Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Τα Μέρη αναπτύσσουν προγράμματα που αποσκοπούν στην αμοιβαία γνωριμία με τη θρησκευτική κληρονομιά των πόλεων Βέροια και Πούσκιν.

Τα Μέρη ενθαρρύνουν τη συνεργασία στον τομέα του τουρισμού μέσω της ανταλλαγής πληροφοριών και εμπειριών σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές στον τομέα του τουρισμού.

Στον τομέα του τουρισμού η συνεργασία έχει ως στόχο:

  • την ανάπτυξη προγραμμάτων για την ανταλλαγή τουριστικών πληροφοριών,
  • την προώθηση των τουριστικών πληροφοριών σχετικά με τα ευρισκόμενα στις αμφότερες πόλεις Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO,
  • την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων, με σκοπό τη γνωριμία με τα θρησκευτικά μνημεία και των δύο περιοχών,
  • την προώθηση του οικοτουρισμού,
  • την ενημέρωση για τις τουριστικές εκθέσεις, που πραγματοποιούνται εντός των διοικητικών περιοχών των πόλεων Βέροια και Πούσκιν.

Τα Μέρη αναπτύσσουν τις εμπορικές σχέσεις, τη βιομηχανική συνεργασία και την ανταλλαγή εμπειριών σχετικά με τις εφαρμόσιμες βέλτιστες πρακτικές.

Τα Μέρη ανταλλάσσουν πληροφορίες σχετικά με τις εμπορικές εκθέσεις, που διεξάγονται στις πόλεις Βέροια και Πούσκιν.

Τα Μέρη ενθαρρύνουν επαφές μεταξύ των Ενώσεων επιχειρηματιών, Εμπορικών επιμελητηρίων, που βρίσκονται και στις δύο πόλεις.

Με σκοπό το συντονισμό της συνεργασίας, τον έλεγχο της διαδικασίας εφαρμογής της παρούσας Συμφωνίας, την ανταλλαγή απόψεων σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, τα Μέρη διοργανώνουν τις τακτικές συναντήσεις, διαβουλεύσεις και διαπραγματεύσεις, καθώς και αναπτύσσουν, συντονίζουν και εφαρμόζουν, σύμφωνα με τις εσωτερικές τους διαδικασίες, τα προγράμματα (σχέδια) συνεργασίας για συμφωνημένη περίοδο.

Όταν είναι απαραίτητο, τα Μέρη μπορούν να δημιουργήσουν συμβούλια, επιτροπές, ομάδες εργασίας για την αντιμετώπιση των ειδικών θεμάτων στους τομείς στο πλαίσιο της παρούσας Συμφωνίας.

Η παρούσα Συμφωνία δεν θίγει τις υποχρεώσεις των Μερών στο πλαίσιο συμφωνιών που έχουν συναφθεί με τρίτους, δεν μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο για την εκπλήρωσή τους ή να χρησιμοποιηθεί εις βάρος των συμφερόντων των Μερών.

Οι τυχόν διαφορές σχετικά με την ερμηνεία και εφαρμογή των διατάξεων της παρούσας Συμφωνίας ή την κατανόηση του πεδίου εφαρμογής της, που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της εφαρμογής της θα πρέπει να επιλύονται με διαβουλεύσεις ή διαπραγματεύσεις μεταξύ των Μερών.

Η συμφωνία τίθεται σε ισχύ από την ημερομηνία της υπογραφής της και ισχύει εντός προθεσμίας δύο ετών και δύναται να λυθεί κατόπιν αιτήματος ενός εκ των Μερών, αλλά όχι νωρίτερα από έξι μήνες μετά την παραλαβή από το αντισυμβαλλόμενο Μέρος της σχετικής έγγραφης ειδοποίησης. Υπό τον όρο ότι η λύση της Συμφωνίας δεν αναστέλλει την ισχύ των άλλων συμφωνιών, που έχουν υπογραφεί στα πλαίσιά της, καθώς και των έργων, που υλοποιούνται δυνάμει της εν λόγω Συμφωνίας.

Εάν κανένα από τα δύο Μέρη γραπτώς δεν θα κοινοποιήσει στο άλλο Μέρος τη λύση ισχύος της παρούσας Συμφωνίας παρατείνεται για τα επόμενα δύο έτη.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69