tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Στοχευμένη κριτική Κουτσογιάννη στην διοίκηση Καρανικόλα (φωτογραφίες)

Στοχευμένη κριτική στην διοίκηση Καρανικόλα άσκησε ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης την Τετάρτη στη Νάουσα. 

Συγκεκριμένα διοργάνωσε μια μικρή περιοδεία με δημοσιογράφους σε σημεία του δήμου Νάουσας και κατηγόρησε την δημοτική αρχή για ολιγωρία και εγκαταληψη υποδομών του δήμου. 

Αναλυτικά αναφέρθηκε:

Καθαριότητα

Για την καθαριότητα του δήμου ο κ. Κουτσογιάννης σημείωσε:

"Υπάρχει πρβλημα στην καθαριότητα του δήμου. Είναι μια βρόμικη πόλη η Νάουσα.

Το σύστημα των υπόγειων κάδων είναι πλέον μη λειτουργικό.

Θα επεκτείνουμε το σύστημα των υπογείων κάδων για να έχουμε ξανά έναν καθαρό δήμο".

Κτίριο Ματθαίου

Για το κτίριο Ματθαίου που παραμένει αναξιοποίητο ο κ. Κουτσογιάννης σημείωσε:

«Το κτίριο με ενέργειες της διοίκησης μας, από το Υπουργείο Πολιτισμού πέρασε στον δήμο.

Παραμένει αναξιοποίητο ενώ εισέρχονται παραβατικά στοιχεία.

Είναι από τα σημαντικότερα κτίρια του αστικού ιστού από πλευράς αρχιτεκτονικής. Είχαμε ετοιμάσει μελέτη για την αποκατάσταση του σε συνεργασία με την Εφορία Νεότερων Μνημείων και την υποβάλαμε στο τέλος θητείας μας. Η νέα δημοτική αρχή δεν έκανε τίποτα. Αδυνατούν να αντιληφθούν την αξία του μνημείου. Το κτίριο βρίσκεται σε εγκατάλειψη. Στόχος μας να ενεργοποιήσουμε την συνεργασία με την Εφορία Νεότερων Μνημείων για την αποκατάσταση του κτιρίου. Θέλουμε να εγκαταστήσουμε εδώ και την Εθνική Βιβλιοθήκη της Αργυρούπολης. Θέλουμε να αξιοποιήσουμε και το ποτάμι που περνά από πίσω και να δημιουργήσουμε έναν τόπο αναψυχής για τους Ναουσαίους».

Παιδική χαρά «Χελωνίτσα»

Για το θέμα των παιδικών χαρών ο κ. Κουτσογιάννης τόνισε:

«Η κατάσταση της παιδικής χαράς είναι απογοητευτική. Υπάρχουν παιχνίδια που χάλασαν και δεν αντικαταστάθηκαν. Η παιδική αφέθηκε στην μοίρα της. Βλέπουμε πατέντες σε παιχνίδια για να λειτουργήσουν αλλά κρύβουν κινδύνους. Το αστικό κέντρο έχει ανάγκη από τέτοιους χώρους. Εμείς θα την ανακαινίσουμε και θα δημιουργήσουμε και άλλους τέτοιους χώρους στη Νάουσα. Το ίδιο κάναμε και στις κοινότητες δημιουργώντας παιδικές χαρές. Όπου μπόρεσε η νέα διοίκηση να δημιουργήσει τέτοιους χώρους σε κοινότητες θα το κάνουμε εμείς. Στην Ειρηνούπολη για παράδειγμα δεν υπάρχει πιστοποιημένη παιδική. .Θα δημιουργήσουμε και ένα πάρκο εφήβων, που έχουν άλλες ανάγκες και δεν μπορούν να συνυπάρξουν στις παιδικές χαρές με μικρά παιδιά»

Νέο δημαρχείο

Για την δημιουργία νέου Δημαρχείου, ο κ. Κουτσογιάννης υπογράμμισε:

«Στο αναξιοποίητο τμήμα της ΒΕΤΛΑΝΣ θέλαμε να εγκαταστήσουμε το δημαρχείο και να δημιουργήσουμε παράλληλα χώρους συνεδριακούς και πολιτιστικούς ενώ στο υπόγειο θα δημιουργούνταν 100 θέσεις στάθμευσης. Θέλαμε ένα κέντρο διοίκησης για να μπει ο δήμος στη νέα εποχή, να δώσουμε λύσεις στο θέμα στάθμευσης και να δημιουργήσουμε έξω ένα χώρο στάθμευσης για τουριστικά λεωφορεία. Ενώ είχε ενταχθεί σε πρόγραμμα χρηματοδότησης, απεντάχθηκε λόγω αλλαγής διοίκησης. Εμείς με την ανάληψη της διοίκηση θα σχεδιάσουμε το νέο δημαρχείο για να εργάζονται πιο άνετα οι δημοτικοί υπάλληλοι, να εξυπηρετούνται καλύτερα οι δημότες ενώ παράλληλα θα δημιουργήσουμε χώρους πολιτισμού και χώρους για συνέδρια».

Παραγωγή ενέργειας

Για την δημιουργία εσόδων από την παραγωγή ενέργειας, ο κ. Κουτσογιάννης είπε.

«Στη θέση ΒΕΤΛΑΝΣ υπάρχει ένα υδροηλεκτρικό (παρήγαγε ρεύμα και ηλεκτροδοτούσε το εργοστάσιο). Επίσης υπάρχει και με το Μπαχούτσι. Για αυτά τα δύο σημεία ο δήμος έχει δύο άδειες για παραγωγή ρεύματος που μπορούσαν να δώσουν έσοδα 700 χιλ. ευρώ ετησίως. Επίσης βγάλαμε άλλες έξι άδειες για παραγωγή νερού από τα νερά της ΔΕΥΑΝ. Οι δύο πρώτες εξασφαλίζουν μεγάλα έσοδα για τον δήμο Νάουσας. Υπήρχε χορηγία από τον ΤΑΠ 400 χιλ. για αγορά τουρμπίνας. Η νέα διοίκηση άλλαξε την χορηγία και πήρε 90 χιλ. για το κολυμβητήριο. Η νέα διοίκηση όχι μόνο δεν τις αξιοποίησε τις άδειες αλλά την άδεια της ΒΕΤΛΑΝΣ προσπάθησε να την πέρασε ανεπιτυχώς σε ιδιώτη. Αμφισβητούν που θα βρούμε τα χρήματα για τις εξαγγελίες μας. Τα λεφτά είναι εδώ, στην παραγωγή ενέργειας για να χρηματοδοτήσουμε πχ τα νέα ζευγάρια».

Αθλητικές υποδομές

Για τις αθλητικές υποδομές του δήμου, ο κ. Κουτσογιάννης υπογράμμισε:

«Η ανακαίνιση του κλειστού ΔΑΚ είναι ένα έργο δικής μας διοίκησης. Σχεδιάστηκε και εξασφαλίστηκαν χρήματα από εμάς και υλοποιήθηκε από τη νέα διοίκηση. Ακόμη και αυτά τα σύγχρονα έργα είναι εγκαταλειμμένα. Φιλοξενούμε ομάδα παραπονέθηκε για έλλειψη ζεστού νερού. Οι αθλητικές υποδομές υπό κατάρρευση. Είναι θλιβερά τα πράγματα. Στις κοινότητες οι αθλητικές υποδομές ρημάζουν. Εμείς θα ανακαινίσουμε το ανοιχτό γήπεδο και θα δημιουργήσουμε χώρο στίβου. Θα δημιουργήσουμε έναν νέο χώρο για τις ακαδημίες. Στις κοινότητες τα γήπεδα θα είναι συντηρημένα».

Προαστιακός σιδηρόδρομος και κάθετος άξονας

Μιλώντας για το θέμα του σιδηρόδρομου και του κάθετου άξονα, ο κ. Κουτσογιάννης επεσήμανε:

«Στην σιδηροδρομική είσοδο της Νάουσας, το 2017 η διοίκηση μας είχε αναπλάσει την περιοχή για να έχει μια θετική εικόνα ο επισκέπτης. Με τη νέα διοίκηση, ο χώρος αφέθηκε στην τύχη του. Αυτή είναι η εικόνα του δήμου. Εικόνα φτωχού δήμου. Εικόνα εγκατάλειψης. Θέλουμε με τους όμορους δήμους να καταθέσουμε ένα αίτημα για την δημιουργία προαστιακού σιδηροδρόμου. Τόσο αυτό όσο και η ολοκλήρωση του κάθετου άξονα μπορεί να επιτευχθεί με πραγματικό ενδιαφέρον και σε συνεργασία με τους δήμους που ωφελούνται αλλά και την τοπική κοινωνία. Θα επαναφέρουμε επίσης την τουριστική καμπάνια Sorry…No beaches».

Ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων

«Εντάξαμε σε προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης το γυμνάσιο Κοπανού, το γυμνασίου Ειρηνούπολης, το 1ο και 2ο Δημοτικό Νάουσας, το Δημοτικό Θέατρο Νάουσας και το Λύκειο Ναούσας (μόνο κουφώματα στο Λύκειο). Μειώσαμε το ενεργειακό κόστος και βελτιώσαμε την λειτουργία τους. Στόχος μας είναι να προχωρήσουμε σε ένα μεγάλο πρόγραμμα για όλα τα σχολεία και με φωτοβολταϊκά να μειώσουμε το ενεργειακό κόστος λειτουργίας τους».

Ιαματική πηγή

Για την ιαματική πηγή Αγίου Νικολάου Κοπανού, ο κ. Κουτσογιάννης είπε:

«Είχε ξεκινήσει μια προσπάθεια από την διοίκηση Σιδηρόπουλου. Είχε εγκαταλειφθεί από την διοίκηση Καραμπατζού. Εμείς ασχοληθήκαμε με το θέμα, κάναμε τις μελέτες και συμφωνήσαμε με την εκκλησία για την παραχώρηση του χώρου. Στόχος να αναπτύξουμε έναν πρότυπο χώρο ευεξίας και πρωτοβάθμιας υγείας στην πηγή Αγίου Νικολάου Κοπανού. Θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν αναπτυξιακό πόλο για τον δήμο. Θα αλλάξει την ιστορία και την πορεία του δήμου. Μαζί με την αξιοποίηση του άλσους του Αγίου Νικολάου, τον οποίο δώσαμε από τις κατασχέσεις, και με την αξιοποίηση του ορεινού όγκου, θα αποτελέσουν την κορωνίδα της τουριστικής ανάπτυξης του δήμου. Επίσης θα αξιοποιήσουμε το αρχαιολογικό κέντρο της Μίεζας ώστε μαζί με την Βεργίνα να αποτελέσει άλλον ένα τουριστικό πόλο για τον δήμο μας».

Αρχαιολογικός χώρος Μίεζας

«Όταν αναλάβουμε θα χρηματοδοτήσουμε ανασκαφή στο αρχαίο γυμνάσιο του Αριστοτέλη, στην Μίεζα» είπε ο κ Κουτσογιάννης και περιέγραψε το ολοκληρωμένο συγκρότημα που ο Αριστοτέλης δίδαξε τον Μ. Αλέξανδρο.

«Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα αρχαιολογικό πάρκο, σε συνεργασία με την ΕΦΑ που θα συμβάλει στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Επίσης θέλουμε να διοργανώνουμε εδώ ένα συνέδριο για τον Αριστοτέλη».

Βιολογικός καθαρισμός 

Για προβληματική λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού μίλησε ο κ. Κουτσογιάννης.

«Ο βιολογικός δουλεύει στο 30%. Σε μια δεξαμενή του έχει αναπτυχθεί ζούγκλα. Το νερό που βγαίνει απλά δεν έχει καθαριστεί και πέφτει σε αυλάκια άρδευσης. Είχαμε εντάξει στο Φιλόδημος την ανακαίνιση – αναβάθμιση του βιολογικού. Στην συνέχεια πέρασε στο πρόγραμμα Τρίτσης αλλά όπως βλέπετε ακόμη δεν έχει γίνει τίποτα. Είναι ζήτημα δημόσιας υγείας. Θα ξεκινήσουμε, όταν αναλάβουμε έναν εξορθολογισμό των δαπανών της ΔΕΥΑΝ, την άμεση συντήρηση των υποδομών και παρεμβάσεις για βελτίωση δικτύου ύδρευσης».

Με αφορμή την επίσκεψη στον βιολογικό, ο κ. Κουτσογιάννης κατήγγειλε την πρακτική της δημοτικής αρχής να μετατρέψει σε σκουπιδότοπο τον χώρο οχημάτων του Δήμου.

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69