tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Νίκος Βούτσης από την Βέροια: "Στόχος μας να αναδείξουμε τον αντικοινωνικό χαρακτήρα του προγράμματος Μητσοτάκη" (βίντεο)

Στην Βέροια βρέθηκε την Πέμπτη ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης για να συμμετάσχει σε διευρυμένη σύσκεψη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε ότι οι εκλογές της 25ης Ιουνίου δεν είναι δεύτερο ημίχρονο, ούτε παράταση. «Είναι βαρύ το αποτέλεσμα των προηγούμενων εκλογών αλλά ανοιχτό το θέμα της αλλαγής συσχετισμών δυνάμεων» τόνισε στο ξεκίνημά του ο κ. Βούτση (στο παρακάτω βίντεο ολόκληρη η συνέντευξη τύπου).

Στόχοι του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ανάδειξη του αντικοινωνικού χαρακτήρα του προγράμματος της ΝΔ και η στοχοποίηση για την ήττα της φιλελεύθερης πολιτικής και των πεπραγμένων της κυβέρνησης Μητσοτάκη, για να αλλάξουν οι συσχετισμοί δυνάμεων υπέρ των προοδευτικών δυνάμεων. «Παραμένουμε πιστοί στον στόχο μας και αυτό είναι το διακύβευμα των εκλογών» σημείωσε και πρόσθεσε ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να ανοίξει μια συζήτηση για τα προγράμματα και τα πεπραγμένα των κομμάτων. "Η ΝΔ ελέγχοντας την μεγάλη μερίδα των πανελλαδικής εμβέλειας ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας και για λόγους συμφερόντων, έκανε κάθε προσπάθεια να μιλήσουμε για το παρελθόν κι έκανε ένα δικό της αφήγημα ξεκινώντας από το 2015, σαν να μην υπήρχαν πολιτικές δυνάμεις που οδήγησαν την χώρα στην χρεωκοπία και στην συνέχεια άνοιξε μια κουβέντα για το μέλλον σε σχέση με τα προγράμματα αφαιρώντας την κρίσιμη ύλη, πάνω στην οποία πρέπει να μιλάει ο κάθε πολίτης, δηλαδή τι γίνεται σήμερα, τι έγινε τα προηγούμενα χρόνια, πάνω σε ποια πολιτική θα συνεχίσει ο κ. Μητσοτάκης αν είναι παντοδύναμος όπως νομίζει ότι είναι. Ακριβώς όμως επειδή τα πράγματα είναι ζόρικα, η συζήτηση έχει ανάψει. Έχει ανάψει μια συζήτηση για τα εργασιακά, για την ακρίβεια, ιατρική περίθαλψη» τόνισε και πρόσθεσε:

«Δεν αντιληφθήκαμε ότι οι άλλες προοδευτικές δυνάμεις δεν ήταν έτοιμες για δημιουργία προοδευτικής κυβέρνησης και η απλή αναλογική έμεινε μετέωρη και πέρασε το δίλημμα της αυτοδυναμίας και της σταθερότητας της ΝΔ. Δεν είχαμε μια σαφή εικόνα, γιατί σε αυτές βουβές εκλογές κυριάρχησε το κλίμα φοβίας του 2021 και του 2022. Πρέπει να θέσουμε όλα τα βασικά ζητήματα πολιτικής στον λαό το επόμενο διάστημα για να αλλάξει το κλίμα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ».

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ Βούτσης δήλωσε αισιόδοξος για τις εκλογές που έρχονται, σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να γίνει συστημικό κόμμα και δεν θα αλλάξει τις προγραμματικές του θέσεις εν όψει των εκλογών, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανάσα για την αριστερά και την Ευρώπη και τέλος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηριχθεί σε αυτό τον προεκλογικό αγώνα μόνο πάνω στο πρόγραμμά του και δεν ασχοληθεί με το πόσο κακή ήταν η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Στην συνέντευξη τύπου συμμετείχαν εκ μέρους της τοπικής οργάνωσης οι Κώστας Καλδάρας και Αντώνης Καραγιάννης. Ο Κώστας Καλδάρας, γραμματέας της τοπικής οργάνωσης, χαρακτήρισε το Νίκο Βούτση ως έναν από τους σημαντικότερους πολιτικούς και αγωνιστής της αριστεράς.

Παραβρέθηκαν επίσης, οι υποψήφιοι βουλευτές, Άγγελος Τόλκας, Αντώνης Μαρκούλης, Φρόσω Καρασαρλίδου και Βαρβάρα Σαράντη.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69