tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Πού ήταν όλοι αυτοί όταν ο λαός υπέφερε και αγωνιζόταν;

kke filadia

Γράφει ο Αλέκος Χατζηκώστας

Αρκετοί φορείς και προσωπικότητες (πολιτικές, κοινωνικές) της περιοχής μας τις τελευταίες μέρες με ανακοινώσεις-δηλώσεις τους παίρνουν θέση στο δημοψήφισμα καλώντας τους πολίτες να ψηφίσουν ΝΑΙ σ'αυτό συνδυάζοντας μάλιστα τις ανακοινώσεις τους και με μια σειρά επιχειρήματα κινδυνολογικού χαρακτήρα. Δικαίωμα φυσικά του φορέα (αν και αμφιβάλουμε αν ρώτησαν τα μέλη τους...) αλλά και της κάθε προσωπικότητας να παίρνει θέση στα κρίσιμα πολιτικά ζητήματα, αν και αρκετοί από αυτούς το προηγούμενο διάστημα εμφανιζόταν ως «υπερκομματικοί» ή και «υπεράνω πολιτικής». Μικρός είναι ο τόπος μας και γνωριζόμαστε...

Ας μας επιτραπούν ορισμένες επισημάνσεις.

1. Όλοι αυτοί παραπλανούν συνειδητά όταν λένε ότι το δίλημμα είναι ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο ευρώ και την Ε.Ε. Το ερώτημα δεν είναι αυτό αλλά στην ουσία του αν διαλέγουμε το μνημόνιο της κυβέρνησης ή αυτό των δανειστών. Προφανώς οι παραπάνω θεωρούν δεδομένο η χώρα μας να κινείται στον ρυθμό των μνημονίων.

2. Τα χρόνια της κρίσης όλοι (ή σχεδόν όλοι) οι παραπάνω δεν είδαμε να καταγγέλλουν τις «μνημονιακές πολιτικές» κυβερνήσεων και Ε.Ε αντίθετα τους είδαμε να τις δικαιολογούν, να τις στηρίζουν φανατικά ή και να τις εφαρμόζουν στο όνομα του «ρεαλισμού». Επομένως προς τι «το κλάμα» για τα συμφέροντα του λαού της περιοχής; Πόσο άραγε τους απασχόλησε ότι η Ημαθία από «Καλιφόρνια της Ελλάδας» έχει μετατραπεί σ' έναν από τους φτωχότερους νομούς; Πόσο άραγε τους απασχόλησε το γεγονός ότι εκατοντάδες μαγαζιά έκλεισαν, ότι πάνω από 30% είναι η ανεργία στο νομό; Αλήθεια δεν τους «ανησύχησε» ότι είναι χιλιάδες πια αυτοί που σιτίζονται στα συσσίτια (εκκλησίας, φορέων κ.α) στο νομό μας σχηματίζοντας εκεί ουρές;

3. Πού ήταν οι περισσότεροι από αυτούς όταν ο λαός του νομού έβγαινε στους δρόμους όλα αυτά τα χρόνια αντιπαλεύοντας την ακολουθούμενη πολιτική; Θυμόμαστε ότι ορισμένοι έφταναν στο σημείο να τους λοιδορούν κιόλας γιατί «διατάρασσαν την ησυχία και την κοινωνική ειρήνη». Ήταν απλά μακριά τόσο από τους αγώνες όσο και από τις αγωνίες του λαού της περιοχής μας.

4. Εάν το δημοψήφισμα ήταν ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην Ε.Ε καλό θα ήταν να εμφάνιζαν οι παραπάνω την πορεία της Ημαθίας (μέσα από τα επίσημα στοιχεία) από το 1981 στην τότε ΕΟΚ και τότε θα «γελούσε ο κάθε πικραμένος». Παρόλα αυτά ο λαός της περιοχής θα πρέπει να βγάλει συμπεράσματα για πρόσωπα και διοικήσεις φορέων που «συστρατεύονται» υπέρ του ΝΑΙ. Η ψήφος των πολιτών του νομού θα πρέπει να συνδυάζει το ΟΧΙ στο μνημόνιο της Ε.Ε-ΔΝΤ-ΕΚΤ, το ΟΧΙ στο νέο μνημόνιο που προτείνει η κυβέρνηση καθώς και το ΟΧΙ στην Ε.Ε.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69