tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

«Λευκός καπνός» από τη Σύνοδο των 27 ηγετών - 390 δισ. ευρώ επιχορηγήσεις, 360 δισ. ευρώ δάνεια προβλέπει η απόφαση

Μετά από το ατελείωτο μπρα ντε φερ «Νότιων» και «Βόρειων» χωρών για την κατανομή και την διαχείριση των 750 δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης, που κράτησε πάνω από 4 ημέρες, οι «27» ηγέτες κατέληξαν σε συμβιβασμό.

Μετά απά συνεχείς αναβολές οι «27» άρχισαν τη συνεδρίαση περίπου στις 22:20 (ώρα Ελλάδος)  της Δευτέρας και τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδος) ο Πρόεδρος Σ. Μισέλ διέκοψε πάλι τη συνεδρίαση, για περιορισμένο αριθμό τεχνικών προσαρμογών στο κείμενο της συμφωνίας, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του Μπ.Λέιντς. 

Στις 6:30 το πρωί βγήκε «λευκός καπνός», με τον Σ. Μισέλ να ανακοινώνει ότι «έχουμε συμφωνία».

Το τελευταίο συμβιβαστικό πλαίσιο Σ. Μισέλ προβλέπει  επιχορηγήσεις στα 390 δισ.ευρώ και δάνεια στα 360 δις ευρώ.

Για «ιστορική ημέρα για την Ευρώπη» έκανε λόγο μέσω Twitter ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, λίγο μετά την αναγγελία του Μισέλ.

 

Αισιόδοξος ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία είχε εμφανιστεί ο Σαρλ Μισέλ, κατά την είσοδό του στην Ολομέλεια της Συνόδου Κορυφής, το βράδυ της Δευτέρας.

Σε δήλωσή του τόνισε:

«Θα στείλω τη νέα μου πρόταση σε όλους τους ηγέτες. Εργαστήκαμε πολύ σκληρά και αυτή η πρόταση είναι καρπός μεγάλης συλλογικής εργασίας με όλους τους ηγέτες και τις ομάδες τους. Γνωρίζω ότι τα τελευταία βήματα είναι πάντα τα πιο δύσκολα, αλλά είμαι βέβαιος ότι ακόμα και αν είναι δύσκολα, είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε - πιστεύω ότι μια συμφωνία είναι εφικτή».

"Ήταν ένας εύλογος και δίκαιος συμβιβασμός. Καταλήξαμε σε μια ιστορική συμφωνία, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη Τύπου μετά την επίτευξη συμφωνίας για το σχέδιο ανάκαμψης στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Γυρίζουμε στην Αθήνα με πακέτο που ξεπερνά τα 70 δισ. ευρώ, τα οποία θα τα διαχειριστούμε με ευθύνη και σύνεση για την παραγωγική ανασυγκρότηση" δήλωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69