tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Περαιτέρω στήριξη των εμπορικών επιχειρήσεων ζητά ο Τάσος Μπαρτζώκας

Με κοινοβουλευτική ερώτηση που υπέβαλε ο Τάσος Μπαρτζώκας προς τον Υπουργό Οικονομικών, ζητά τη διεύρυνση του μέτρου μείωσης ενοικίου, για τους μήνες Ιούλιο Και Αύγουστο, σε όλες τις εμπορικές επιχειρήσεις ανεξαιρέτως.

Ειδικότερα, στην Υπουργική Απόφαση που υπεγράφη προ λίγων ημερών προσδιορίζονται οι πληττόμενες επιχειρήσεις, για τις οποίες και επεκτείνεται η μείωση ενοικίου  για το δίμηνο Ιουλίου Αυγούστου, προκειμένου να ανταπεξέλθουν καλύτερα στα πάγια έξοδα τους. Πρόκειται για επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του Τουρισμού, των Μεταφορών, της Εστίασης, του Πολιτισμού και του Αθλητισμού.

Ωστόσο, το μέτρο μείωσης ενοικίου δεν περιλαμβάνει και τις επιχειρήσεις λιανεμπορίου,  μολονότι αναμφισβήτητα είναι και οι ίδιες σοβαρά πληγείσες και ενίοτε, σημαντικά συνδεδεμένες με τις επιχειρήσεις που εντάσσονται στη μείωση ενοικίου.

Το αίτημα για οριζόντια συμπερίληψη στη μείωση ενοικίου έχει εκφράσει και η ΕΣΕΕ (Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας), με επιστολή που κοινοποιήθηκε στον Πρωθυπουργό και τα συναρμόδια Υπουργεία. Θέτοντας το επιχείρημα ότι το λιανεμπόριο εν γένει υφίσταται εξίσου σημαντική οικονομική πίεση με τους προστατευόμενους κλάδους, άποψη με την οποία συντάσσεται και ο βουλευτής Τάσος Μπαρτζώκας, αιτείται την αναθεώρηση της εξαίρεσης.

Ο Τάσος Μπαρτζώκας δηλώνει ότι «σε κάθε επίσκεψη μου στην αγορά της Ημαθίας, και ανεξαρτήτως του κλάδου του λιανεμπορίου, όλοι οι επιχειρηματίες εκδηλώνουν την αγωνία τους για το μέλλον της επιχείρησης τους και όλοι δηλώνουν τη σημαντική μείωση του τζίρου τους. Ακριβώς γι΄αυτόν το λόγο η Πολιτεία οφείλει να τους στηρίξει, προκειμένου να μείνουν όρθιοι και να στηρίξουν με τη σειρά τους το κράτος στα δύσκολα που είναι μπροστά μας

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69