tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

To σχέδιο για την επαναλειτουργία των δικαστηρίων

Στην πλήρη υιοθέτηση των συστάσεων της επιτροπής δημόσιας υγείας προχωρά η Δικαιοσύνη, όπως δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός, Κωνσταντίνος Τσιάρας, παρουσιάζοντας το σχέδιο για την επαναλειτουργία των δικαστηρίων και την επαναφορά των δικαστικών λειτουργιών.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιάρα, το πρώτο βήμα έχει ήδη ξεκινήσει με την λειτουργεία όλων των υποθηκοφυλακείων και των κτηματολογικών γραφείων με αυστηρή τήρηση των περιοριστικών μέτρων που επιβάλλονται (μάσκες, άτομα ανα τ.μ. κ. λπ. με τη δημοτική αστυνομία να βρίσκεται επί τόπου για την τήρηση της τάξης).

Τα επόμενα βήματα

  •  Από τις 6 Μαΐου επανέρχεται η σχετική κανονικότητα στη Διοικητική Δικαιοσύνη. Συνεχίζουν να λειτουργούν οι διαδικασίες επείγουσας δικαστικής διαδικασίας. Το επόμενο βήμα θα είναι η αποκατάσταση της διοικητικής δικαιοσύνης από την 1η Ιουνίου.
  • Πολιτική Δικαιοσύνη: Έχουμε πάρει μέτρα για να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός. Την 1η Ιουνίου προγραμματίζεται να ξεκινήσει η εκδίκαση υποθέσεων ασφαλιστικών μέτρων.
  • Την ίδια ημέρα, σύμφωνα με τον υφιστάμενο σχεδιασμό, εκκινεί η εκδίκαση υποθέσεων της Τακτικής Διαδικασίας, η οποία διεξάγεται εγγράφως και, επομένως, οι διάδικοι δε χρειάζεται να εμφανισθούν στο ακροατήριο.
  • Ποινική Δικαιοσύνη: Μέχρι και σήμερα έχουμε περιοριστεί στην εκδίκαση πλημμελημάτων και κακουργημάτων που συμπληρώνεται το όριο κράτησης. Στόχος μας είναι η εκδίκαση του συνόλου των ποινικών υποθέσεων να τοποθετηθεί μετά τις 15 Ιουνίου.
  • Η Σχολή Δικαστικών Λειτουργών θα ξεκινήσει να λειτουργεί από τις 2 Ιουνίου. Εξετάζεται η αύξηση του ωραρίου λειτουργίας. Τέλος, συνεχίζεται η τηλεκπαίδευση για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.
  • Σχετικά με τα Υποθηκοφυλακεία και τα Κτηματολογικά Γραφεία, το υπουργείο Δικαιοσύνης θα συνεχίσει τη συνεργασία με την ΚΕΔΕ για τη συνδρομή της Δημοτικής Αστυνομίας στην τήρηση της τάξης και των αναγκαίων αποστάσεων που οφείλει να τηρεί το συναλλασσόμενο κοινό.
  • Σχετικά με το προσωπικό σχεδιάζεται  η λειτουργία των γραμματειών, προκειμένου να διευθετηθούν τα εκκρεμή ζητήματα και να υποστηριχθεί η ομαλή διεξαγωγή όλων των δικών από 1ης Ιουνίου.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69