Τι απαντά η Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας για το κλειστό παράρτημά της

Απάντηση στην επιστολή δημότισσας (δείτε την επιστολή) που διαμαρτυρήθηκε για κλειστό παράρτημα, εξέδωσε η Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας, στην οποία αναφέρει: 

" Το Παράρτημα της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας στεγάζεται απο το 1991 στο σχολικό συγκρότημα του 7ου -11ου Δημοτικού Σχολείου. Πρόκειται για μία πλήρως οργανωμένη και αυτοματοποιημένη βιβλιοθήκη η οποία μέχρι το 2015 λειτουργούσε με πλήρες ωράριο, με αποσπασμένη εκπαιδευτικό της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σύμφωνα με την αρχική απόφαση κατά την ίδρυση του.

Τη σχολική χρονιά 2015-2016 δεν εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας αποσπάσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, παρά τις προσπάθειες της Δημόσιας Βιβλιοθήκης*. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η βιβλιοθήκη να λειτουργεί για μερικές ώρες, 2 φορές την εβδομάδα.

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας, είναι στη διάθεση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της Διεύθυνσης του σχολείου ώστε να εξευρεθεί μία λύση για την καλύτερη και αποδοτικότερη αξιοποίηση του χώρου

*η σχετική αλληλογραφία είναι πάντα στη διάθεση για κάθε ενδιαφερόμενο".