tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

ΔΗΠΕΘΕ: Ξεπέρασε τους 9.000 μαθητές η παιδική παράσταση "Μηχανορραφήματα"

Φέτος το χειμώνα (2015 -2016) το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας παρουσίασε στους μαθητές, εκπαιδευτικούς , αλλά και σε όσους αγαπούν το θέατρο το μουσικό παραμύθι των Δήμητρα Μητρέντζη & Λουκίας Ορφανίδου «Μηχανορραφήματα, μια περιπέτεια αλλιώς».

Η ιδιαιτερότητα της φετινής μας παραγωγής ήταν το θεματικό ΚΟΥΤΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ, που δημιουργήθηκε από τις συγγραφείς, με τίτλο: ''Μια παράσταση δεν είναι μόνο μια παράσταση'', το οποίο περιείχε μία ολοκληρωμένη σειρά δραστηριοτήτων προετοιμασίας -ένα εκπαιδευτικό πλάνο εξειδικευμένο για κάθε ηλικιακή ομάδα- προκειμένου να εντάξει τη θεατρική διαδικασία μέσα στην τάξη και να εμπλέξει τον εκπαιδευτικό και το μαθητή σε μια βιωματική προσέγγιση της παράστασης πριν, κατά και μετά τη θέαση.

Η πρώτη παράσταση δόθηκε την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015 και ακολούθησαν πολλές, μέχρι που ο κύκλος αυτών έκλεισε 2 Μαρτίου 2016 με πολλούς μικρούς και μεγάλους θεατές, που γέμιζαν τις ημέρες των παραστάσεων την Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών. Τα «Μηχανορραφήματά» μας όμως βγήκαν κι έξω από το θέατρο της Βέροιας! Πήγαν στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας και ανακάλυψαν το μυστικό της αγάπης με τους εκεί μαθητές, που γέμισαν το θέατρο για δυο μέρες, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις!

Εννιά χιλιάδες (9.000) και πλέον μαθητές και νήπια, αριθμός πολύ μεγαλύτερος από την περυσινή παράσταση και εννιακόσιοι πενήντα τρεις (953) εκπαιδευτικοί από εκατό δέκα έξι (116) Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία, από τις Π.Ε. Ημαθίας, Πιερίας και Πέλλας, παρακολούθησαν την παιδική παράσταση. Επτακόσιοι εξήντα (760) μαθητές, με οικονομικές δυσκολίες και εκατόν εξήντα επτά (167) μαθητές Α.με Ε.Α. παρακολούθησαν δωρεάν τις παραστάσεις.

Την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε παράσταση για το κοινό και μέρος των εσόδων διατέθηκε στην οικονομική εκστρατεία της Βιβλιοθήκης ΜΑΖΙ ΘΑ ΑΝΑΨΟΥΜΕ ΤΑ ΦΩΤΑ. Στο φουαγέ της Αντωνιάδειας Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών πραγματοποιήθηκε έκθεση με κάποιες από τις δημιουργίες των μαθητών, που παρακολούθησαν την παράσταση.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69