tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Παύλεια: Με μεγάλη επιτυχία η καλλιτεχνική εκδήλωση με θέμα: «Γεράσιμος, ο μελίρρυτος ποταμός της υμνογραφίας»

Την Τρίτη 27 Ιουνίου το βράδυ στον κατάμεστο Χώρο Τεχνών του Δήμου Βεροίας πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η κεντρική καλλιτεχνική εκδήλωση των «ΚΘ´ Παυλείων» με θέμα: «Γεράσιμος, ο μελίρρυτος ποταμός της υμνογραφίας», αφιερωμένη στον νέο Άγιο της Εκκλησίας μας, Όσιο Γεράσιμο τον Υμνογράφο.

Την εκδήλωση προλόγισε και παρουσίασε ο Γραμματέας της Ιεράς Μητροπόλεως μας και Αρχιερατικός Επίτροπος Ειρηνουπόλεως Αρχιμ. Αρσένιος Χαλδαιόπουλος.

Στην εκδήλωση λόγου και μέλους παρουσιάστηκε μία επιλογή από το περίφημο μουσικό έργο του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη Μάριου Τόκα «Θεογεννήτωρ Μαρία», που περιλαμβάνει μελοποιημένους ύμνους του Οσίου Γερασίμου προς την Παναγία, με την επένδυση μίας σειράς κειμένων του Αρχιμ. Αρσενίου Χαλδαιόπουλου που φώτισαν τα σημαντικότερα γεγονότα της ζωής του νεοφανούς Αγίου.

Τα μουσικά κομμάτια απέδωσε η Σχολική Χορωδία Βεροίας και η Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αιγές» Βεργίνας υπό τη διεύθυνση της Ελένης Αναγνώστου, ενώ στα αναλόγια διάβασαν τα κείμενα ο Αρχιδιάκονος της Ιεράς μας Μητροπόλεως π. Παντελεήμων Παπαεμμανουήλ και ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου π. Γεράσιμος Μπεκές.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμων, παρουσίασε τον τόμο «Διδακτός Θεού» που περιλαμβάνει τον φάκελο αγιοκατατάξεως του Οσίου Γερασίμου που απέστειλε η Ιερά μας Μητρόπολη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και τα σχετικά υπομνήματα, ενώ εξέφρασε τις ευχαριστίες του στους συντελεστές της εκδήλωσης και τίμησε με τον Χρυσό Σταυρό του Αποστόλου Παύλου τη σύζυγο του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη Μάριου Τόκα, Αμαλία Τόκα, η οποία τίμησε με την παρουσία της την εκδήλωση.

Ακόμη, ο Mητροπολίτης τίμησε με τον Επετειακό Σταυρό των Παυλείων τη μουσικό Ελένη Αναγνώστου, η οποία είχε την ευθύνη της διδασκαλίας και διεύθυνσης των χορωδιών και πάντοτε μετέχει ενεργά στις δράσεις της τοπικής μας Εκκλησίας.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι εκπρόσωποι των πρεσβυγενών και νεωτέρων Πατριαρχείων και Αυτοκεφάλων Εκκλησιών, ΣΜητροπολίτες Σμύρνης Βαρθολομαίος (Οικουμενικό Πατριαρχείο), Νουβίας Σάββας (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), Βεροίας (Χαλεπίου) και Αλεξανδρέττας Εφραίμ (Πατριαρχείο Αντιοχείας), Ναζαρέτ Κυριακός (Πατριαρχείο Ιεροσολύμων),  Ναϊσσού κ. Αρσένιος (Πατριαρχείο Σερβίας), ο Επίσκοπος Τούλτσεας Βησσαρίωνας (Πατριαρχείο Ρουμανίας), οι Μητροπολίτες Στάρα Ζαγκόρας Κυπριανός (Πατριαρχείο Βουλγαρίας), Ζουγκδίδι και Τσαΐτσι Γεράσιμος (Πατριαρχείο Γεωργίας) και Μεσσηνίας Χρυσόστομος (Εκκλησία της Ελλάδος), καθώς και ο Γέρων Γεράσιμος Αγιοπαυλίτης που εκπροσωπεί την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους.

Επίσης, παρευρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους οι Μητροπολίτες Σεβαστείας Σεραφείμ, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνός, Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμων, Άρτης Καλλίνικος, Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος Γεώργιος, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνος, Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάνου Στέφανος, Σισανίου και Σιατίστης Αθανάσιος, Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου Ιερόθεος, Πολυανής και Κιλκισίου Βαρθολομαίος και ο Επίσκοπος Ευμενείας Ειρηναίος, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στις λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αποστόλου Παύλου και στην τελετή αναγνώσεως της Συνοδικής και Πατριαρχικής Πράξεως του Αγίου Γερασίμου του Υμνογράφου – Μικραγιαννανίτου, καθώς και τοπικοί πολιτικοί και στρατιωτικοί άρχοντες και πλήθος κόσμου.

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69