tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Εύηχη Πόλη: Τα δέκα μπουζούκια της Δόμνας κελάηδησαν στην πλατεία Ωρολογίου (βίντεο, φωτογραφίες)

Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία, αλλά δέκα μπουζούκια, τα δέκα μπουζούκια της Δόμνας, παρουσίασαν ένα πλούσιο ρεπερτόριο στην πλατεία Ωρολογίου.

Είναι άλλο να κελαηδάει ένα μπουζούκι μόνο του κι άλλο οι πένες να χτυπούν συγχρονισμένα τις χορδές δέκα μπουζουκιών! Κι όταν ο ήχος τους συναντιέται με αυτόν του τσαμπουκαλεμένου μπαγλαμά, του βαρύθυμου κόντρα μπάσου και της εύλαλης κιθάρας, το αποτέλεσμα, γεννά ανατριχίλα.

Στα πλαίσια του μουσικού φεστιβάλ «Βέροια, Εύηχη Πόλη», το νεοσύστατο μουσικό σχήμα της Θεσσαλονίκης, αποτελούμενο από δέκα μπουζούκια και τρεις ακόμη μουσικούς στα κρουστά, κιθάρα και κοντραμπάσο, προσέφεραν ένα μοναδικό μουσικό θέαμα.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με μουσικές επιλογές από τον μυθικό Ελληνικό κινηματογράφο και το θέατρο, με ορχηστρικά διαφόρων συνθετών (Μ. Πλέσσας, Σ. Ξαρχάκος, Μ. Λοΐζος, Μ. Θεοδωράκης κ.α.), ενορχηστρωμένα για δέκα μπουζούκια. Ακολούθησαν κλασικά ρεμπέτικα και λαϊκά, καθώς και συνθέσεις μεγάλων Ελλήνων δημιουργών που αγάπησαν το λαϊκό τραγούδι και το μπουζούκι ειδικότερα (αφιέρωμα στους Γιώργο Ζαμπέτα, Άκη Πάνου, Χρήστο Νικολόπουλο, Σταύρο Κουγιουμτζή κ.α.) και θεματικές ενότητες (τραγούδια της ξενιτιάς, προσφυγιάς κ.α.).

Το μουσικό σχήμα της Θεσσαλονίκης «Τα δέκα μπουζούκια της Δόμνας»,  γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 2018 μέσα στην ιστορική ταβέρνα της Άνω Πόλης «Δόμνα». Την ιδέα είχε ο πρώτος μεταξύ ίσων του σχήματος, Γιάννης Καρασάββας, ο οποίος και επιμελήθηκε το πρόγραμμα. Στη “Δόμνα” το σχήμα έδωσε μόλις δύο παραστάσεις. Στη συνέχεια έκοψε τον «ομφάλιο λώρο» και βγήκε έξω, στην κοινωνία.

Το σχήμα απαρτίζεται από τους:

Μπουζούκι: Γιάννης Καρασάββας, Μανώλης Ζαχαρίου, Γιάννης Κλέοντας, Σπύρος Καντιώτης, Γιάννης Ελευθεριάδης, Γιώργος Μαργώνης, Γιώργος Φακαλής, Χρήστος Κουτσός, Γιώργος Ρουμελιώτης, Νίκος Θεοδωρίδης, Χρήστος Καραβίτης.

Κιθάρα: Κωνσταντίνος Κεκελέκης.

Κοντραμπάσο: Γιάννης Κίρμος

Τραγούδι: Βαγγέλης Αντωνίου και Σύσσυ Ηλιάδου

Κείμενα – Παρουσίαση: Θανάσης Ρότσκος

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69