tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Παρουσιάστηκε η πιανιστική διοργάνωση «Το πιάνο, μακρινός φίλος, οικείος ξένος» του τμήματος πιάνου της Πόπης Φιρτινίδου

Για 17η χρονιά παρουσιάστηκε η πιανιστική διοργάνωση «Το πιάνο, μακρινός φίλος, οικείος ξένος», από το τμήμα πιάνου της Πόπης Φιρτινίδου.

Η εκδήλωση με τίτλο "Μπετόβεν – Μπετό-Δ-εν" πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, παρουσία γονέων και φίλων των μαθητών του τμήματος, καθώς και μελών - υποστηρικτών του Συλλόγου Καρκινοπαθών Νομού Ημαθίας «ο Άγιος Παρθένιος», αφού για ακόμη μία χρονιά τα έσοδα διατέθηκαν για τους σκοπούς του συλλόγου.

Στον χαιρετισμό της η δασκάλα πιάνου Πόπη Φιρτινίδου είπε ότι πρόκειται για την οφειλόμενη εκδήλωση του 2022. «Σήμερα θα επιχειρήσουμε να συναρμολογήσουμε μέσα από άλλους συνθέτες αυτό που είναι ο Μπετόβεν. Για να διαπιστώσουμε εάν τελικά οι άνθρωποι ασχέτως ρεύματος κι εποχής εμπνέονται, πληγώνονται, υποφέρουν κι ελπίζουν για τα ίδια πράγματα».

Η φετινή συναυλία είχε ως αφορμή τον Μπετόβεν, μα δεν είναι η δική του μουσική που έπαιξαν παλιοί και νέοι μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας. Αντιθέτως, χαρακτηριστικά στοιχεία της ζωής και του έργου του μεγάλου Γερμανού συνθέτη ανιχνεύονται σε έργα και λόγια άλλων μουσικών, μουσικόφιλων και μουσικολόγων. Στην προσπάθεια αυτή κλήθηκαν να βοηθήσουν έργα του Φρ. Σοπέν, του Ι. Σ. Μπαχ, του Μ. Χατζιδάκι, του Σ. Προκόφιεβ κ.α. 

Αν ένα αμπέλι μια ελιά και ένα καράβι αρκούν για να ανασυνθέσουμε μια αγαπημένη χώρα, μπορούμε σήμερα να κάνουμε μια απόπειρα να ανασυνθέσουμε έναν μεγάλο, πιθανόν τον μεγαλύτερο, συνθέτη, αλλά ταυτόχρονα κι έναν βασανισμένο, μοναχό, παθιασμένο, ιδεολόγο, τρυφερό, άτυχο άνθρωπο που κόσμησε τη γη και τον Πολιτισμό μας με μουσικά έργα που απλώνονται σε 200 χρόνια.

Επιλέχθηκαν χαρακτηριστικά κομμάτια μουσικών που καλύπτουν τρεις αιώνες και μοιράζονται με τον μεγάλο Μπετόβεν συναισθήματα, εμπειρίες, πληγές, έμπνευση και οράματα, με άλλα λόγια την γοητεία της ανθρώπινης περιπέτειας.

...το κακοποιημένο παιδί

Άννα Μαρία Βασιλειάδου Nobody knows the trouble I’ve seen (Σπιρίτσουαλ)

...το ορφανό παιδί

Ανθία Τσιτούρα Νανούρισμα (George Gershwin)

...ο πιστός

Κλήμης Κουφόπουλος Ο Ιησούς παραμένει η χαρά μου (Johann Sebastian Bach)

...ο ρηξικέλευθος μουσικός

Κωνσταντίνα Καλλιάνη Το θέμα της κουκουβάγιας από το φιλμ Harry Potter (John Williams)

...ο απελπισμένος

Παναγιώτα Αγγελίδου Αθανασία (Μάνος Χατζιδάκις)

...ο αποσυνάγωγος  

Ελένη Αναγνώστου People are strange (The Doors)

...ο δημοκράτης

Μαρία Στογιαννοπούλου Τσάμικος (Μάνος Χατζιδάκις)

...ο οργισμένος

Άννα Μέλιου Μοντέγοι και Καπουλέτοι (Sergei Prokofiev)

 ...ο φυσιολάτρης

Γιάννης Μαντρατζής Στάλες της βροχής (Friderick Chopin)

 ...ο φιλέλληνας

Αργυμώ Μαρμαμά Τα λόγια και τα χρόνια (Γιάννης Μαρκόπουλος)

...ο αποτυχημένος εραστής

Ειρήνη Τουλίκα Back to black (Amy Winehouse)

...ο υπέρμαχος της πανανθρώπινης αδελφοσύνης

Νικολέτα Σκράπα Στάσου πλάι μου (Ben Ε. King)

Συμμετείχε η Ελένη Αναγνώστου (σοπράνο και καθηγήτρια Μουσικής), η Ειρήνη Τουλίκα (μαία) και η Σοφία Παυλίδου (καθηγήτρια πιάνου και Εικαστικών).

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69