tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Εθνικοθρησκευτική γιορτή για την 25η Μαρτίου διοργάνωσε η Μητρόπολη - Παρουσίαση της νέας έκδοσης του Μητροπολίτη

Θρησκευτική και εθνική γιορτή για την 25η Μαρτίου διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας.

Ο Αρχιμανδρίτης Αρσένιος Χαλδαιόπουλους παρουσίασε την εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και στην επέτειο της έναρξης της ελληνικής επανάστασης ενάντια στην οθωμανική κυριαρχία το 1821.

Την Κυριακή της Ορθοδοξίας ξεκίνησε η επανάσταση από αυτήν την περιοχή, από την Νάουσα

Η εκδήλωση με τίτλο «Αγώνες για την Ελλάδα και την Μακεδονία», πραγματοποιήθηκε παραμονή της Κυριακής της Ορθοδοξίας, γιορτάζοντας παράλληλα την επέτειο της επανάστασης στην Μακεδονία, που ξεκίνησε από την Νάουσα.

Με ύμνους έγινε η έναρξη της εκδήλωσης, από την χορωδία βυζαντινής μουσικής της Μητρόπολης.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα με τίτλο «Αγώνες για την Μακεδονία», που κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες, κι έγινε αναφορά στην Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Ο υποστράτηγος εν αποστρατεία Αλέξανδρος Τρομπούκης αναφέρθηκε στα ιστορικά γεγονότα και τους αγώνες του έθνους.

Για το βιβλίο του Σεβασμιώτατου μίλησε ο επιμελητής του, διδάκτωρ θεολογίας - εκπαιδευτικός Βασίλειος Δεμερτζόγλου που αναφέρθηκε στην έκδοση και τα τεχνικά χαρακτηριστικά της.

Το βιβλίο αποτελείται από κείμενο 383 σελίδων και 13 σελίδων με φωτογραφικό υλικό. Τον πρόλογο έγραψε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Η συλλογή των ομιλιών, ψηφισμάτων και επιστολών βρίσκεται στο πρώτο μέρος του βιβλίου το οποίο πραγματεύεται τον Μακεδονικό Αγώνα, χθες και σήμερα.

Στο δεύτερο μέρος του βιβλίου περιλαμβάνει ομιλίες του Σεβασμιωτάτου για την απελευθέρωση της Μακεδονίας. 6 ομιλίες για την επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Μακεδονίας, 15 ομιλίες για τα Ελευθέρια της Βέροιας, 8 ομιλίες για τα Ελευθέρια της Νάουσας, 9 ομιλίες για τα Ελευθέρια της Αλεξάνδρειας και 7 ομιλίες για τα Ελευθέρια της Χαλάστρας, καθώς επίσης και 10 ποιμαντορικές εγκυκλίους για τα Ελευθέρια της Ημαθίας.

Έπειτα αναλυτικά για το βιβλίο μίλησε ο Αρχιμανδρίτης Σωσίπατρος Πιτούλιας και ο Αρχιμανδρίτης Παύλος Σταματάς.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, στο καλλιτεχνικό, χορούς του Ρουμλουκιού χόρεψε το Λύκειο Ελληνίδων Βεροίας, υπό την καθοδήγηση της χοροδιδασκάλου Ζωής Βεσυροπούλου. Συνόδευσε η ορχήστρα του Βαγγέλη Ψαθά. Παρουσίασαν πέντε χορούς: Πατινάδα Έχασα μαντίλι, Καραγιάννενα, του Σεφερλί, της Μαρίας, Συρτό.

Στη συνέχεια οι μαθητές του 8ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας, υπό την διεύθυνση της αρχιμουσικού Ελένης Αναγνώστου, παρουσίασαν τραγούδια σχετικά με την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου. Με καμάρι τα παιδιά τραγούδησαν τα: Μακρινίτσα, Είσαι το φλάμπουρο, Ξύπνα ραγιά, Ένα παλικάρι 20 χρονών, Απορώ, Μακεδονία, Εσείς πουλιά πετούμενα, Θούριος, Μακεδονία ξακουστή κι έκλεισαν με τον Εθνικό ύμνο, με τη συμμετοχή των παρισταμένων.

Στο τέλος, για τη νέα έκδοση μίλησε ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονας.

Αναμνηστικά απονεμήθηκαν στους συμμετέχοντες ομιλητές καθώς και δωράκια σε όλα τα παιδιά.

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69