tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Με πολύ κόσμο το έθιμο "Γενίτσαροι και Μπούλες" στη Νάουσα

Ξεκίνησε την Κυριακή 10 Μαρτίου το μοναδικό δρώμενο της Νάουσας «Γενίτσαροι και Μπούλες» που λαμβάνει χώρα μόνο κατά τη διάρκεια της αποκριάς στη Νάουσα προβάλλοντας έτσι την παράδοση, τον πολιτισμό και την κουλτούρα των ανθρώπων που το υποστηρίζουν, το διαφυλάττουν και το διαιωνίζουν μέσα από την πιστή τήρηση του εθιμικού.

Το πρωί, στο παραδοσιακό κτίριο του Ομίλου «Γενίτσαροι και Μπούλες», στο πρώην σησαμοτριβείο «Μάκη», στην περιοχή «Μπατάνια», πραγματοποιήθηκε αναφορά στην ιστορία και λειτουργία του εθίμου «Γενίτσαροι και Μπούλες» και ξενάγηση στο παραδοσιακό κτίριο.

Στη συνέχεια στο Δημαρχείο Νάουσας, έγινε το «προσκύνημα», όπου τέσσερα μπουλούκια, ένα του ομίλου «Νταβέλη» και τρία του ομίλου «Γενίτσαροι και Μπούλες» πήραν διαδοχικά την άδεια από τον Δήμαρχο του Δήμου Ηρωικής Πόλεως Νάουσας κ. Νίκο Κουτσογιάννη και ακολούθησε η καθορισμένη διαδρομή τους στην πόλη.

Παρόντες από πλευράς επισκεπτών - επίσημων, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων – Κεντρικής Μακεδονίας και Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη κ. Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ (Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων) Κεντρικής Μακεδονίας και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πυλαίας – Χορτιάτη κ. Μιχάλης Γεράνης, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Ιατρικών Συλλόγων κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας κ. Πρόεδρος Ισαακίδης καθώς και άλλοι πρόεδροι Ιατρικών Συλλόγων της χώρας μας, ο βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Τάσος Μπαρτζώκας, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Βέροιας κ. Λάζαρος Ασλανίδης, η περιφερειακή σύμβουλος Ημαθίας κα Συρμούλα Τζήμα – Τόπη και η νέα προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ημαθίας κα Γεωργία Στρατούλη.

Το απόγευμα στην Πλατεία Αλωνίων έλαβε χώρα το βγάλσιμο του «πρόσωπου», και χορός με τη συμμετοχή όλου του κόσμου. Στη συνέχεια, τα μπουλούκια οδεύουν στο πιο συγκινητικό μέρος του εθίμου από τα Αλώνια στον στραβό πλάτανο όπου τα παιδιά και οι συνοδοί των μπουλουκιών τραγουδούν τις παραδοσιακές πατινάδες.

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69