tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Άναψαν και φέτος οι Φωτιές στην Κυριώτισσα (φωτογραφίες, βίντεο)

Για ακόμη μία χρονιά η Κίνηση Πολιτών Κυριώτισσας διοργάνωσε την αγαπημένη γιορτή μικρών και μεγάλων, τις «Φωτιές τα’ Αγιαννιού».

Το βράδυ της Παρασκευής, στην γραφική γειτονιά της Κυριώτισσας, στην πλατεία Αγίου Βλασίου, ο σύλλογος παρουσίασε την εκδήλωση του.

Στο πρώτο μέρος η θεατρική ομάδα του συλλόγου παρουσίασε την θεατρική παράσταση “Δα ΄ρθει τι ζμπεθέρι” (Θα ‘ρθει το συμπεθεριό)  της Βούλας Χατζίκου.

Επρόκειτο για ένα έργο, σε διασκευή της ομάδας, σε τοπική ντοπιολαλιά, όπου το κυρίαρχο θέμα ήταν το προξενιό (η ομορφιά της νύφης, η προίκα, οι ετοιμασίες) και η επικείμενη επίσκεψη των συμπεθέρων στο σπίτι της νύφης. Μέσα από το έργο διακρίθηκε ο ρόλος της γυναίκας και δη της νέας κοπέλας στην οικογένεια, όπου το γενικό πρόσταγμα το είχε ο πατέρας. Το έργο είχε πολλά κωμικά στοιχεία που προκάλεσαν το γέλιο των θεατών.

Στο δεύτερο μέρος συγκεντρώθηκαν τα μαγιάτικα στεφάνια στον πεζόδρομο, άναψε η φωτιά κι έπειτα μικροί και μεγάλοι ο ένας μετά τον άλλον πήδηξαν επάνω από την φωτιά.

Οι γυναίκες του συλλόγου κέρασαν τους παρευρισκόμενους γλυκά κι αλμυρά εδέσματα, ενώ στον χώρο λειτούργησε έκθεση και πώληση χειροποίητων δημιουργιών που επιμελήθηκαν τα μέλη του Συλλόγου. Επίσης πραγματοποιήθηκε κλήρωση όπου οι τυχεροί λαχνοί κέρδισαν όμορφα δώρα.

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69