tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

29 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Χορού: Ενώνοντας Κουλτούρες με Κίνηση και Ρυθμό

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ "ΗΛΙΟΕΙΔΕΙΑ"
29 Απριλίου
Παγκόσμια Ημέρα Χορού:
Ενώνοντας Κουλτούρες με Κίνηση και Ρυθμό
«Ο χορός είναι η κρυμμένη γλώσσα της ψυχής» Martha Graham (Χορεύτρια και χορογράφος)

Στις 29 Απριλίου, κάθε χρόνο γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Χορού. Αυτή η επίσημη γιορτή αναδεικνύει τη σημασία του χορού ως μέσο έκφρασης, ενώνοντας ανθρώπους από διαφορετικές κουλτούρες και παραδόσεις σε έναν κοινό πανηγυρικό χορό. Η παγκόσμια ημέρα χορού καθιερώθηκε το 1982 από το Διεθνές Συμβούλιο Χορού της UNESCO. Είναι η ημέρα γέννησης του Γάλλου χορευτή Ζαν- Ζορζ- Νοβέρ, δημιουργού του σύγχρονου μπαλέτου.

Ο χορός από τη φύση του είναι μια ανάμειξη εκφράσεων και αισθήσεων, ένα ποίημα που γράφεται με κίνηση και ρυθμό. Μια αρμονική συνύπαρξη ανάμεσα στο σώμα και την ψυχή, που ανοίγει το βιβλίο των συναισθημάτων μας και μας οδηγεί σε μια εντυπωσιακή παράσταση.

Η Παγκόσμια Ημέρα Χορού είναι αφιερωμένη στην αγάπη και τη σύνδεση μέσα από τον κοινό ρυθμό του χορού. Είναι η ημέρα που αναδεικνύει τη μαγεία της κίνησης και της έκφρασης, συνδέοντας κόσμους και ανθρώπους με έναν πανηγυρικό χορό κάτω από το φως του φεγγαριού.

Χορεύοντας εκτός από το ότι διασκεδάζουμε, κάνουμε κι ένα ταξίδι στην ιστορία και στον πολιτισμό του ανθρώπινου γένους. Αυτό το ταξίδι ξεκινάει από τότε που ο χορός χρησιμοποιούνταν ως μέσο τελετουργικής έκφρασης και κοινωνικής συνάντησης και φτάνει μέχρι σήμερα στις σύγχρονες εκδοχές του, που αντικατοπτρίζουν την πολυμορφία και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του κόσμου μας.

Μέσα από τη γλώσσα του σώματος και της κίνησης, ο χορός εκφράζει μηνύματα αγάπης, ενότητας και αλληλεγγύης. Μας θυμίζει τη σημασία της συνύπαρξης και της συνεργασίας, γιορτάζοντας την ποικιλομορφία και την ενότητα που μας κάνει να συμμετέχουμε σε ένα κοινό παγκόσμιο ταξίδι.

Οι παραδοσιακοί μας χοροί, από την άλλη πλευρά, είναι τα χρώματα και οι μελωδίες της κληρονομιάς μας. Μέσα από αυτούς μαθαίνουμε για την ιστορία, τις παραδόσεις και τις αξίες των λαών μας, διατηρώντας ζωντανή τη μνήμη και το πνεύμα των προγόνων μας. Πόσοι από εμάς δεν βρεθήκαμε σε παραδοσιακά γλέντια, γάμους και γιορτές και τόσα άλλα κοινωνικά γεγονότα όπου ο χορός αποτελούσε αναπόσπαστο μέρος της εκδήλωσης…

Στην Παγκόσμια Ημέρα Χορού, ας χορέψουμε μαζί, ας γιορτάσουμε την ποίηση της κίνησης και την ομορφιά της ανθρώπινης έκφρασης. Ας ενωθούμε σε έναν χορό, ανακαλύπτοντας την αμέριστη χαρά και τον πλούτο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Τσιομεσίδου Γεσθημανή
Εκπαιδευτικός
Μέλος της Λ.Ε.Ε.Δ.Ε.Π. "ΗΛΙΟΕΙΔΕΙΑ"

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69