tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Με πολύ κόσμο έγινε η κοπή βασιλόπιτας της 'Ηλιοείδειας'

Πολύς κόσμος παραβρέθηκε στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας της ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ "ΗΛΙΟΕΙΔΕΙΑ".

Ο σύλλογος διοργάνωσε την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και παραδοσιακό γλέντι, στο Music Hall Σείριος, στο Μακροχώρι.

Σε μια ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα, εκπρόσωποι της τοπικής και πολιτικής αρχής κι εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων από όλο τον νομό Ημαθίας, αντάλλαξαν ευχές και γλέντησαν με παραδοσιακά τραγούδια και χορό.

Ο πρόεδρος της «Ηλιοείδειας» Βασίλης Ασβεστάς, πλαισιωμένος από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου, απηύθυνε χαιρετισμό.

Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο Αρχιμανδρίτης Καλλίνικος Λημνιώτης. Τα κομμάτια της βασιλόπιτας μοιράστηκαν στα τμήματα του συλλόγου, με το τυχερό φλουρί να πέφτει στο κομμάτι του ΔΣ. Στα βασιλοπιτάκια που μοιράστηκαν σε όλους τους παρευρισκόμενους το φλουρί έτυχε ο Θοδωρής Τενεκετζής, που πήρε ως δώρο ένα γούρι κι ένα βιβλίο του Παύλου Πυρινού με τίτλο «Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας 1953-1987».

Μια αναμνηστική πλακέτα απένεμε ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης σε έναν άνθρωπο που έκανε μία σημαντική δωρεά έγινε το προηγούμενο διάστημα στην «Ηλιοείδεια». Ο Αλέξανδρος Γκριζαλιώτης δώρισε μια παραδοσιακή Βεροιώτικη γυναικεία φορεσιά, περίπου εκατό ετών, που ανήκε στην γιαγιά του Ευφροσύνη Μαντά – Γκαμπράνη. Την πλακέτα παρέλαβε ο Χάρης Δεμερτζίδης, ο άνθρωπος που μεσολάβησε για την δωρεά, καθώς λόγω ανωτέρας βίας ο κ. Γκριζαλιώτης δεν παρέστη στην εκδήλωση.

Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήραν καταξιωμένοι νέοι μουσικοί, μέλη της «Ηλιοείδειας», ερμηνεύοντας ένα πλούσιο ρεπερτόριο. Μικρασιάτικα, Θρακιώτικα, Βλάχικα, Μακεδονίας, Ποντιακά κι άλλα παραδοσιακά τραγούδια παρέσυραν τους παρευρισκόμενους στην πίστα διασκεδάζοντας μέχρι αργά το βράδυ.

Το μουσικό πρόγραμμα επιμελήθηκαν οι:

Όλγα Αλεξίου, κρουστά

Γιώργος Ασβεστάς, ούτι

Κώστας Βασιλείου, κλαρίνο

Μαρία Δεμερτζίδου, τραγούδι

Νίκος Κωστογλίδης, λύρα

Μαριλένα Μιχαήλοβιτς, βιολί - τραγούδι

Βασίλης Τσανασίδης, λύρα

Παραβρέθηκαν, ο δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, οι αντιδήμαρχοι Λάζαρος Ασλανίδης, Αλέξανδρος Τσαχουρίδης, Βασίλης Παπαδόπουλος, ο βουλευτής Βασίλης Κοττίδης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ Στέργιος Διαμάντης, η εκπρόσωπος του αντιπεριφερειάρχη Ιωάννα Γκουτζιλίκα.

Διακρίναμε εκπροσώπους από τους κάτωθι πολιτιστικούς συλλόγους: Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας, Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας, ΜΑΣ Καλλιθέα Βέροιας, ΜΕΓΣΝ Κοπανού ‘Η Μίεζα’, ΜΠΣ Καβασίλων ‘Ο Χαμαετός’, ΜΠΣ Ν. Νικομήδειας ‘ο Αριστοτέλης’, ΜΣ Ν. Λυκογιάννης, Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου, Σύλλογος Μικρασιατών Ημαθίας, Πολιτιστικός Σύλλογος Κουλούρας ‘ Μακεδόνων Γαία’, Πολιτιστικός Σύλλογος Θρακιωτών Μελίκης ‘το Κωστί’, Πολιτιστικός Σύλλογος Διαβατού, Χοροδράσεις Αλεξάνδρειας, Χορευτικός Όμιλος Βέροιας, Λαογραφικός Σύλλογος Ντόπιων Μακροχωρίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου, Όμιλος Προστασίας Παιδιού κ.α

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69