tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Θρακιώτικοι και Κρητικοί χοροί στην εκδήλωση του Συλλόγου Ντόπιων Μακροχωρίου (βίντεο, φωτογραφίες)

Με Θρακιώτικους και Κρητικούς χορούς ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις που διοργανώνει αυτό το διήμερο ο Λαογραφικός Σύλλογος Ντόπιων Μακροχωρίου και Περιχώρων.

Κάθε χρόνο ο Σύλλογος πραγματοποιεί τον καλοκαιρινό του χορό, παραμονή και ανήμερα της εορτής της  Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου, όπου γιορτάζει και εκκλησία του χωριού στο κάτω Μακροχώρι.

Μετά τον πανηγυρικό εσπερινό και την περιφορά της εικόνας που παρακολούθησαν χωριανοί κι επισκέπτες, κατέκλεισαν τον αύλειο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μακροχωρίου, όπου έλαβε χώρα ένα μοναδικό παραδοσιακό γλέντι.

Την εκδήλωση παρουσίασε και συντόνισε ο χοροδιδάσκαλος του Συλλόγου, Αχιλλέας Τσιάρας. Ο κ. Τσιάρας αναφέρθηκε στο όραμα του τότε προέδρου του Συλλόγου, τον αείμνηστο Κώστα Μαγαλιό, που πριν 30 χρόνια μαζί με μια ομάδα παιδιών με όρεξη και διάθεση επιχείρησαν να αναβιώσουν το τότε πανηγύρι του χωριού. Στο πανηγύρι του χωριού, πριν 40 – 80 χρόνια, μαζεύονταν όλοι οι κάτοικοι του Ρουμλουκιού, εκκλησιάζονταν, κοιμόταν πολλές φορές πέριξ του ναού και στη συνέχεια στηνόταν ολόκληρο πανηγύρι με ζουρνάδες και ψητά. Με το μεράκι το παιδιών ο Σύλλογος συνεχίζει να λειτουργεί και να αναβιώνει τα έθιμά του. «Ενώ ο Σύλλογος είναι ένας από τους πιο δραστήριους του δήμου και του νομού μας δυστυχώς ακόμη και σήμερα δεν έχει στέγη» τόνισε ο κ. Τσιάρας εκφράζοντας παράλληλα τα λόγια του τότε προέρδρου, Κ. Μαγαλιού.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε η πρόεδρος του Λαογραφικού Συλλόγου Ντόπιων Μακροχωρίου και Περιχώρων, Μαρία Γάτου.

Η βραδιά ξεκίνησε με παρουσίαση χορών από φιλοξενούμενους πολιτιστικούς συλλόγους.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρόπολης Δράμας χόρεψε χορούς της Θράκης, ενώ στη συνέχεια ο Σύλλογος Κρητικών Ημαθίας χορούς της Κρήτης.

Αναμνηστικά απένειμε στους εκπροσώπους των συλλόγων η πρόεδρος του Συλλόγου, Μαρία Γάτου.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την μουσική κομπανία των αδελφών Γκουτζιλίκα. Οι μουσικοί παρουσίασαν ένα πλούσιο λαϊκοδημοτικό πρόγραμμα απογειώνοντας το κέφι και τον χορό να κρατά έως τις πρωινές ώρες.

Συμμετείχαν οι μουσικοί:

Τραγούδι: Γκουτζιλίκας Βασίλης

Κλαρίνο: Γκουτζιλίκας Γιώργος

Αρμόνιο: Γκουτζιλίκας Άρης

Μπουζούκι: Στογιαννόπουλος Αντώνης

Ντραμς: Τολίκας Βαγγέλης

Την Τρίτη 29 Αυγούστου τη μουσική σας ψυχαγωγία αναλαμβάνει η μουσική Κομπανία του Δημήτρη Παράσχου μία ορχήστρα με πλούσιο δισκογραφικό έργο και περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας στα μουσικά δρώμενα του τόπου και όχι μόνο. Μαζί θα είναι και η ζυγια του Βασίλη Μανωλόπουλου, Ουζούνη Γεωργίου και Παπαδόπουλου Αντώνη όπου θα μας ταξιδέψουν στον ήχο του ζουρνά.

Συμμετέχουν μουσικά οι:

Κλαρίνο: Παράσχος Δημήτρης

Τραγούδι: Θωμάς Γρηγορόπουλος

Τρομπέτα: Θοδωρής Σιταράς

Ακορντεόν: Πέτρος Πιπιλιάρης

Κρούστα: Παπαδόπουλος Αντώνης

Ζουρνας: Μανωλοπούλου Βασίλη

Ζουρνας: Ουζούνη Γεωργίου

Επίσης θα χορέψει το παιδικό και προπαιδικό τμήμα των Λαογραφικού Συλλόγου Ντόπιων Μακροχωρίου.

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69