tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Πλήθος κόσμου στην τελετή έναρξης του Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στην Βέροια (φωτογραφίες, βίντεο)

Με πολύ κόσμο στην πλατεία Ωρολογίου, ξεκίνησε το 5ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στην Βέροια.

Ενός θεσμού, που στόχο έχει την διατήρηση της πλούσιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς, ο οποίος ξεκίνησε το 2016, πραγματοποιήθηκε επιτυχημένα για 4 συνεχόμενες χρονιές (με εξαίρεση τα δύο τελευταία χρόνια λόγω της πανδημίας του κορονοϊού) κι επαναλήφθηκε φέτος μετά από απαίτηση της τοπικής κοινωνίας.

Το βραδάκι της Πέμπτης οι δεκαοκτώ σύλλογοι, από την Βέροια και τα Δημοτικά Διαμερίσματα, που συμμετέχουν στο φεστιβάλ συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Δημαρχείου. Από εκεί, ο ένας μετά τον άλλο παρέλασαν με τελικό προορισμό την πλατεία Ωρολογίου.

Ο κόσμος ήταν παραταγμένος κι από τις δύο πλευρές τις οδού Μητροπόλεως, καμάρωσε και χειροκρότησε μικρούς και μεγαλύτερους χορευτές.

Παγκάκια και καρέκλες που ήταν τοποθετημένες στην πλατεία φιλοξένησαν τους κατοίκους της περιοχής κι όχι μόνο. Από την κεντρική σκηνή πέρασαν όλοι οι σύλλογοι αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των θεατών κι έπειτα παρουσίασαν χορούς πέντε σύλλογοι σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Αυλαία άνοιξε ο Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Διαβατού που χόρεψε ποντιακούς χορούς. Αναμνηστικά απονεμήθηκαν στον πρόεδρο του συλλόγου Χ. Βοργιαζίδη και στον χοροδιδάσκαλο Β. Λάχανη.

Ακολούθησε το Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας, με τις εντυπωσιακές στολές του, που χόρεψε χορούς τις Μακεδονίας. Οι άνδρες ήταν ντυμένοι με φορεσιές Επισκοπή Ναούσης και Φλώρινας (Μπούφι), ενώ οι γυναίκες ήταν ντυμένες με φορεσιές Πυλαίας, Λητής, Επισκοπή Ναούσης και Φλώρινας. Αναμνηστικά απονεμίθηκαν στην πρόεδρο του συλλόγου Ε. Μάλαμα και τον χοροδιδάσκαλο Κ. Νικολαΐδη.

Σειρά είχαν οι Βλάχοι του Ξηρολιβάδου. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ξηρολιβάδου χόρεψε βλάχικους χορούς, με συνοδεία στο τραγούδι τον Γιάννη Τσιαμήτρο. Αναμνηστικά απονεμήθηκαν στον πρόεδρο του συλλόγου Β. Χασιώτη και στον χοροδιδάσκαλο Γιάννη Τσιαμήτρο.

Η βραδιά συνεχίστηκε με ποντιακούς χορούς. Εμφανίστηκε ο Σύλλογος Παλατιτσιωτών και τέλος ο Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου. Αναμνηστικά απονεμήθηκαν στην πρόεδρο του συλλόγου Παλατιτσιωτών Μ. Παρχαρίδου και στον χοροδιδάσκαλο Γ. Μητρόπουλο, στον πρόεδρο του συλλόγου Μακροχωρίου Π. Παυλίδη και στον χοροδιδάσκαλο Κ. Παλασίδη.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Βέροιας Γιώργος Τσιλογιάννης, ο οποίος στη συνέχεια παρουσίασε τα βιογραφικά των πολιτιστικών συλλόγων, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και πρόεδρος της Οργανωτική Επιτροπή του 5ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Δήμου Βέροιας Λάζαρος Ασλανίδης και ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδης.

Για την προσφορά του και την καθιέρωση του Φεστιβάλ τιμήθηκε ο τέως Αντιδήμαρχος Τουρισμού Βασίλης Λυκοστράτης.

Μετά την παρουσίαση των χορευτικών ακολούθησε χορός για όλους. Χορευτές, μέλη των συλλόγων, εθελοντές, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης έσυραν τον χορό μέχρι αργά.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022

ΤΡΙΛΟΦΟΣ

  • 20:30 μ.μ. Άφιξη συλλόγων
  • 21:00 μ.μ. Έναρξη Χορευτικών συγκροτημάτων

Την δεύτερη ημέρα θα χορέψουν οι σύλλογοι:

  • ΤΡΙΛΟΦΟΥ
  • ΠΑΤΡΙΔΑΣ
  • ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑΣ
  • ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ
  • ΔΑΣΚΙΟΥ
  • ΕΥΞΕΙΝΟΥΣ ΛΕΣΧΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69