tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Κυκλοφόρησε η Ανθολογία του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ποίησης Νάουσας

Κυκλοφόρησε η ανθολογία του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ποίησης Νάουσας "Ο Αριστοτέλης και ο κόσμος" η οποία εκδόθηκε πρόσφατα από τον εκδοτικό οίκο "ΟΤΑΝ" της Αθήνας. Η ανθολογία αυτή είναι το απόσταγμα από το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Νάουσας, που υποδέχτηκε για πρώτη φορά 22 ποιητές από 13 χώρες και πέντε ηπείρους. Υπό την Αιγίδα του Δήμου Νάουσας και κάτω από τον τίτλο “Ο Αριστοτέλης και ο κόσμος” ένωσαν τις φωνές τους οι ποιητές από όλον τον κόσμο για τρεις ημέρες στην σκηνή του φιλόξενου πολυχώρου πολιτισμού ΒΕΤΛΑΝΣ.

Το φεστιβάλ είχε ως στόχο την φιλία και την ειρήνη των ανθρώπων και των λαών και θα συνεχίσει να πρεσβεύει την σύσφιξη των σχέσεων των ποιητών για την ειρήνη και την ευημερία. Στην ανθολογία αυτή βρίσκονται τα 60 ποιήματα που έμειναν ως παρακαταθήκη αυτής της συνάντησης. Την παρούσα ανθολογία συνεπιμελήθηκαν ο ποιητής Δημήτρης Π. Κρανιώτης μαζί με την Ξανθή Χονδρού-Χιλλ, ψυχή κι εμπνεύστρια του φεστιβάλ, η οποία μετέφρασε στα ελληνικά τα ποιήματα των ξένων ποιητών επισφραγίζοντας την υπέροχη αυτή γιορτή της ποίησης.

Βιογραφικό Ξανθή Χονδρού-Χιλλ

Η Ξανθή Χονδρού-Χιλλ σπούδασε γερμανική και αγγλική λογοτεχνία, γλωσσολογία, δημοσιογραφία και Δημόσιες & Διεθνείς Σχέσεις στη Γερμανία. Έχει εκδώσει μια ποιητική συλλογή στα αγγλικά. Μεταφράζει ποίηση, από και προς τα Ελληνικά, Γερμανικά και Αγγλικά. Ποιήματά της έχουν μεταφραστεί σε 12 γλώσσες και δημοσιεύθηκαν σε ανθολογίες στο εξωτερικό. Αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτωρ από το Διεθνές Επιμελητήριο Συγγραφέων και Καλλιτεχνών (CIESART). Eίναι Διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Ποίησης Νάουσας & μέλος του PEN Greece.

Βιογραφικό Δημήτρης Π. Κρανιώτης

Ο Δημήτρης Π. Κρανιώτης σπούδασε ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ζει στη Λάρισα και εργάζεται ως ιατρός ειδικός παθολόγος. Έχει εκδώσει 10 ποιητικές συλλογές. Ποιήματά του μεταφράστηκαν σε 35 γλώσσες. Το 2011 διοργάνωσε στη Λάρισα υπό την Προεδρία του το 22ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ποιητών και το 1o Μεσογειακό Φεστιβάλ Ποίησης. Αναγορεύτηκε Ακαδημαϊκός στην Ιταλία και Διδάκτωρ Λογοτεχνίας. Είναι Επικεφαλής της Επιτροπής Συγγραφέων για την Ειρήνη του PEN Greece και μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69