tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Το νέο βιβλίο της Βεροιώτισσας Βάσως Ελευθεριάδου - Γαλάνη «Έρωτας ναυαγός» παρουσιάστηκε στην Ελιά

Παρουσιάστηκε στην Βέροια, στον πολυχώρο «Ελιά» στη Βέροια, το νέο βιβλίο της Βάσως Ελευθεριάδου - Γαλάνη «Έρωτας ναυαγός». Την παρουσίαση συντόνισε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας ΑλέκοςΧατζηκώστας, ο οποίος στο σύντομο σχόλιό του σημείωσε ότι το βιβλίο θίγει κοινωνικά ζητήματα.

Το μυθιστόρημα παρουσίασε ο λυκειάρχης Δημήτρης Ταχματζίδης, με την συμμετοχή της μαθήτριας Ευφροσύνης Διδοπούλου. Ο κ. Ταχματζίδης τόνισε ότι το βιβλίο έχει κινηματογραφική γλώσσα και στο τέλος περνάει ένα αισιόδοξο μήνυμα, που αφορά τον έρωτα και την δεύτερη ευκαιρία που δίνει η ζωή. Ως προς την πλοκή της ιστορίας, ο κ. Ταχματζίδης σημείωσε ότι οι δευτερεύοντες χαρακτήρες θίγουν κοινωνικά ζητήματα ενώ η ιστορία είναι πλούσια σε συναισθηματικές εντάσεις. "Το βιβλίο έχει πολλούς χαρακτήρες, είναι σίγουρο ότι θα ταυτισθείτε με κάποιον από αυτούς" πρόσθεσε ο κ. Ταχματζίδης.

Ο Ευφροσύνη Διδοπούλου χαρακτήρισε το νέο βιβλίο εξαιρετικό και πρόσθεσε ότι μπορεί να διαβαστεί από μικρούς και από μεγάλους. "Όσες φορές και να το διαβάσει κάποιος θα συγκινηθεί" σημείωσε και πρόσθεσε ότι το βιβλίο αγγίζει ευαίσθητα ζητήματα όπως το μπούλινγκ.

 Για τους πόντιους μίλησε ο Χαράλαμπος Καπουρτίδης γυρνώντας το ωρολόι του χρόνου πίσω, στην προσφυγιά των Ελλήνων του Πόντου.

Η συγγραφέας από την πλευρά της υπογράμμισε ότι ένιωσε την ανάγκη να αποτυπώσει ζητήματα που συμβαίνουν γύρω της γι αυτό έγραψε το βιβλίο (σχολικός εκφοβισμός, δικαίωμα στην διαφορετικότητα, ρατσισμός). Επίσης σημείωσε ότι στο βιβλίο έχουν χρησιμοποιηθεί αληθινές αφηγήσεις της γιαγιάς της.

Την εκδήλωση έντυσε μουσικά με την κιθάρα του και την φωνή του ο εκπαιδευτικός Γιάννης Γεωργουδάκης.

Δείτε τι είπει η Βάσω Ελευθεριάδου - Γαλάνη στον "Πληροφοριοδότη" για το νέο της βιβλίο.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ατέχνως.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ναυαγός στο ταξίδι της ζωής η Μελίνα, βρήκε καταφύγιο στο νησί για να κρύψει την απογοήτευση και την απελπισία της. Στους μοναχικούς της περιπάτους δίπλα στην αφρισμένη θάλασσα, «σκόνταψε» πάνω στο σώμα του Batu.

Ο Batu έφυγε από τη σπαρασσόμενη Συρία με τη σύζυγό του αναζητώντας μια καλύτερη ζωή. Εκείνη την «κατάπιε» η θάλασσα, τον Batu ημιθανή τον ξέβρασε το κύμα στην αμμουδιά και ευτυχώς για αυτόν, η Μελίνα, πριν εγκαταλείψει τα πάντα, ήταν νοσηλεύτρια.

Ο Batu μπήκε στη ζωή της Μελίνας, όταν δεν περίμενε τίποτα. Η ζωή της έδινε μια δεύτερη ευκαιρία;

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69