tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Περίπατος βιβλίου το Σάββατο 22 Απριλίου από το Βιβλιοπωλείο ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ

Στα πλαίσια της Ημέρας Βιβλίου 2023 «Διαβάζω & Αλλάζω» θα πραγματοποιηθεί δράση - περίπατος βιβλίου από το Βιβλιοπωλείο ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ {Τρεμπεσίνας 12, Βέροια} το πρωί του Σαββάτου.

Η Χρυσάνθη Πρωτοψάλτου (συγγραφέας), η Αγγελική Γιαννάκη (ξεναγός) και η Τασούλα Χριστοδούλου (βιβλιοπώλισσα) σας προσκαλούν το Σάββατο 22 Απριλίου 2023 στις 10:30 το πρωί, σε έναν περίπατο βιβλίου με θέμα εμπνευσμένο από το βιβλίο της Χρυσάνθης Πρωτοψάλτου «Οι Μπρούτζινοι Κύβοι», μια ιστορία για την φιλία του Ασσέρ και του Θεμιστοκλή στα δύσκολα χρόνια της Γερμανικής κατοχής στην πόλη μας.

Θα ξεκινήσουμε από το βιβλιοπωλείο «Ηλιοτρόπιο» με πρώτη στάση το Δημαρχείο όπου θα αναφερθούμε στην ιστορία του κτιρίου. Διασχίζοντας τον πεζόδρομο της παλιάς Κεντρικής οδού θα θυμηθούμε τα παλιά επαγγέλματα και τα μαγαζιά της πόλης. Με κατεύθυνση την Εβραϊκή συνοικία - Συναγωγή θα μιλήσουμε για τη διαχρονική παρουσία των Εβραίων στην πόλη μας. Θα συνεχίσουμε περνώντας από τη Συναγωγή και το σπίτι του ραβίνου και από την Μπαρμπούτα θα καταλήξουμε στο Ρολόι και την πλατεία Ρακτιβάν. Θα επιστρέψουμε από την οδό Λουτρού (παλιά Οθωμανικά λουτρά) περνώντας από το «Γιολά Γκελντί» από όπου μπήκαν οι Τούρκοι στην πόλη.

Σε όλη τη διαδρομή θα αναφερθούμε στην συνύπαρξη Εβραίων – Χριστιανών – Οθωμανών στην πόλη της Βέροιας και στον διαχρονικά πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69