tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Παρουσιάστηκε στην Βέροια το βιβλίο «Γλωσσών περιήγησις - Οι γλώσσες του κόσμου και η ελληνική»

kamaroudis

Η Ένωση Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Ημαθίας και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης Ημαθίας παρουσίασαν στο ζαχαροπλασείο "Σερεμέτα" στην Βέροια το βιβλίο του πανεπιστημιακού κ. Καμαρούδη Σταύρου, καθηγητή γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με τίτλο «Γλωσσών περιήγησις - Οι γλώσσες του κόσμου και η ελληνική».

Τον συγγραφέα προλόγισε ο πρόεδρος της Ένωσης Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Κωνσταντίνος Τσικερδάνος ενώ το βιβλίο παρουσίασε ο ίδιος ο συγγραφέας. Συγκεκριμένα είπε ότι ένα τμήμα του βιβλίου του είναι η Ελληνική γλώσσα ανάμεσα στις γλώσσες του κόσμου, σε ένα άλλο τμήμα του βιβλίου γίνεται αναφορά στις "μικρές" γλώσσες του κόσμου όπως για παράδειγμα η Ισλανδική ενώ μπορεί να βρει κάποιος πολλά στοιχεία για τις βαλκανικές γλώσσες. "Από τα έξι μου ασχολούμε με τις γλώσσες και παροτρύνω τους ανθρώπους να μαθαίνουν ξένες γλώσσες" είπε ο κ. Καμαρούδης και πρόσθεσε ότι σήμερα η αγγλική γλώσσα δεν πρέπει να θεωρείται ξένη γλώσσα και προέτρεψε το κοινό να ασχοληθεί και να μάθει γλώσσες μικρότερης εμβέλειας. 

Επίσης ο κ. Τσικερδάνος σημείωσε ότι το σχολείο κατέστρεψε τοπικές διαλέκτους. "Παλαιότερα οι δάσκαλοι έδιναν ξύλο στα παιδιά που χρησιμοποιούν τοπική διάλεκτο. Κυνηγούσαν τις ντοπιολαλιές".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69