Kλιμάκιο της Πρωτοβουλίας Αγροτών συζήτησε με τον Υφυπουργό Οικονομικών φορολογικά θέματα

agrotikos athina

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη είχε χθες κλιμάκιο της Πρωτοβουλίας Αγροτών . Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν το φορολογικό των αγροτών αλλά και επί μέρους ζητήματα που άπτονται της γενικότερης επιβάρυνσης του αγροτικού εισοδήματος. Συζητήθηκαν εκτενώς τα προβλήματα που προκύπτουν από τις όποιες νέες ρυθμίσεις αλλά και οι γενικότερες επιπτώσεις στην παραγωγή αλλα και στην επιβίωση των μικρών και μεσαίων αγροτικών εκμεταλλεύσεων.

Από την πλευρά των αγροτών της πρωτοβουλίας έγινε ξεκάθαρο εξ αρχής ότι καμία νέα επιβάρυνση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Ακολούθησε επίσκεψη των αγροτών στο ΥΠΑΠΕΝ όπου μαζί με τους πολιτικούς παράγοντες του Υπουργείου και των Οργανισμών του ενημερώθηκαν από τον πρωθυπουργού για τις θέσεις της κυβέρνησης σε ότι αφορά την διαπραγμάτευση και τις προθέσεις της επί του καυτού θέματος της φορολόγησης των αγροτών αλλά και της γενικότερης αγροτικής πολιτικής που προτίθεται να ακολουθήσει στο αμέσως επόμενο διάστημα.

"Η απόφαση των αγροτών της «πρωτοβουλίας» αφού μελετήσουμε τα νέα δεδομένα στην λεπτομέρειά τους να συναποφασίσουμε άμεσα σε εθνικό πλέον επίπεδο το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης μας με την κυβέρνηση αλλά και το πλαίσιο της διεκδίκησής μας σε περίπτωση μη συμφωνίας.
Άμεσα λοιπόν καλούμαστε οι Σύλλογοι και οι Αγρότες της Πρωτοβουλίας να διαμορφώσουμε θέση επί του κειμένου των εξαγγελιών της κυβέρνησης και να ορίσουμε την παραπέρα πορεία μας" αναφέρει η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αγροτών.