tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Καταγγελία Χαμπίδη για παράνομη διακίνηση ροδάκινων

rodakino

Σε καταγγελία προς το αρμόδιο υπουργείο για παράνομη διακίνηση ροδάκινων προχώρησε ο πρόεδρος της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης Δημήτρης Χαμπίδης. Συγκεκριμένα αναφέρει: "Σαν νόμιμος εκπρόσωπος της ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΘΕΣ/ΚΗΣ - ΚΑΘ και από το νόμο υποχρεωμένος να υπερασπίζομαι τα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου , των έμπορων της Αγοράς και της κοινωνίας γενικότερα καταγγέλλω ότι:

Αυτό το χρονικό διάστημα οργιάζει η παράνομη διακίνηση φρούτων –ροδάκινων στους νομούς Ημαθίας και Πέλλας μέσω κυρίως Βούλγαρων και Ρουμάνων εμπόρων , διακινητών και μεταφορέων ,οι οποίοι φορτώνουν ροδάκινα απ ευθείας από τα χωράφια , με ανύπαρκτα η ανεπαρκή παραστατικά.

Η διαδικασία αυτή είναι παράνομη , διότι δεν τηρούνται οι κανόνες και διατάξεις της εμπορίας , του ανταγωνισμού , του φορολογικού δικαίου , της ποιότητας , της φυτουγειας και άλλων πολλών . Η απουσία του οποιουδήποτε έλεγχου είναι παντελής.

Αποτελέσματα των φαινομένων αυτών είναι:

Α) Το Δημόσιο να χάνει έσοδα .

Β) Να δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός σε βάρος των συνεταιρισμών , των έμπορων της ΚΑΘ, αλλά και των έμπορων της ευρύτερης περιοχής .

Γ) Να ακυρώνονται οι πολιτικές της κυβέρνησης για τήρηση των κανόνων της αγοράς με βάση την νομοθεσία για οργάνωση των αγροτών σε Ομάδες Παραγωγών , Συνεταιρισμούς , Διεπαγγελματικές , Κέντρα παραλαβής κλπ. και να χάνεται η αξιοπιστία και η προοπτική της.

Σας παρακαλώ να εξαντλήσετε με τις υπηρεσίες σας , κάθε περιθώριο για την πάταξη του παραπάνω φαινομένου".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69