tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ανδρουλάκης από την Κουλούρα: "Έπρεπε να βγουν τα τρακτέρ στον δρόμο για να ασχοληθεί η κυβέρνηση με τα αγροτικά πρόβλημα"

Δίπλα στους απεργούς αγρότες, στο μπλόκο της Κουλούρας, βρέθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης. Εκεί άκουσε τα προβλήματα που εξέθεσε ο αγροτικός κόσμος.

Ο Τάσος Χαλκίδης έθεσε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ως προβλήματος το αυξημένο κόστος παραγωγής, την υψηλή τιμή του πετρελαίου, την καθυστέρηση στην καταβολή των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ, την απώλεια παραγωγής από την κλιματική αλλαγή. «Δεν θα αντέξουμε άλλη χρονιά με τέτοια κατάσταση» σχολίασε ο κ. Χαλκίδης.

"Το οξυγόνο μας τελείωσε, έχουμε πρόβλημα επιβίωσης" φώναξε ένας αγρότης.

"Παλεύουμε για τα αυτονόητα, για να μπορέσουμε να ζήσουμε. Δεν υπάρχει σήμερα τίποτα συγκροτημένο στην γεωργία" πρόσθεσε ο Θόδωρος Παπακωνσταντίνου.

Από την πλευρά του ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε:

«Έπρεπε να κατέβουν οι αγρότες μας με τα τρακτέρ στους δρόμους για να ξυπνήσει ο Πρωθυπουργός και να αντιμετωπίσει τα προβλήματα, που ο ίδιος δημιούργησεΤέρμα, λοιπόν, τα λόγια. Πράξεις για να ζήσουν οι αγρότες με αξιοπρέπεια. Παρακολουθώ στα μέσα ενημέρωσης ότι επιχειρείται να καλυφθούν οι ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης μέσα από τις εικόνες των αγροτικών κινητοποιήσεων στη Γαλλία και το Βέλγιο. Είναι άλλο αυτές οι χώρες που έχασαν δισεκατομμύρια από την Κοινή Αγροτική Πολιτική και τις αλλαγές που έγιναν λόγω της πράσινης μετάβασης, και άλλη είναι η περίπτωση της Ελλάδας που έχασε πολύ λιγότερα αλλά προχώρησε φέτος σε μειωμένες καταβολές άμεσων ενισχύσεων κατά μισό δισεκατομμύριο» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης και πρόσθεσε: «Τέσσερις Υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας τα τελευταία χρόνια, τόσες διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες, τώρα καταλάβαμε την αστοχία της κυβερνητικής αγροτικής πολιτικής;»

«Η κατάσταση του ΕΛΓΑ σχετίζεται με όσα γίνονται στις Βρυξέλλες, όταν ο ΕΛΓΑ αδυνατεί να αποζημιώσει τις ζημιές από την κλιματική αλλαγή; Τα χρέη σας στις τράπεζες έχουν να κάνουν με την πολιτική των Βρυξελλών;» αναρωτήθηκε με νόημα ο κ. Ανδρουλάκης υπογραμμίζοντας ότι το κόστος παραγωγής αυξήθηκε κατά 25% τα τελευταία τρία χρόνια.

«Εμείς πιστεύουμε σε μια ποιοτική ανάπτυξη με εξωστρέφεια και καλές θέσεις δουλειάς για να μείνετε στον τόπο σας. Εμείς αγωνιούμε για να μείνετε εσείς και τα παιδιά σας εδώ και να αναζωογονηθεί η ελληνική περιφέρεια. Μια ανάπτυξη που ξεπουλά την αγροτική γη στα funds, που βασίζεται στο real estate και σε έναν τουρισμό ο οποίος δεν αφήνει οφέλη σε άλλους τομείς της οικονομίας , τη θεωρούμε λανθασμένη ανάπτυξη που θα φέρει τον λαό μας στα πρόθυρα περιπετειών» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης απευθυνόμενος στους αγρότες της Ημαθίας.

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη πρέπει να αλλάξει το αναπτυξιακό μοντέλο και να διασυνδεθούν ο πρωτογενής τομέας, η μεταποίηση και ο τουρισμός για να αποκτήσουν αξία τα αγροτικά προϊόντα. "Στόχος μας είναι μια οικονομία με συνέργειας για να έχουμε ποιοτικά προϊόντα, αύξηση των εξαγωγών και αγρότες με αξιοπρέπεια. Η κυβέρνηση της ΝΔ τα τελευταία χρόνια δεν έκανε τίποτα" είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Τέλος όσον αγορά τις αλλαγές στη νέα ΚΑΠ, ο κ Ανδρουλάκης είπε ότι αυτές επηρεάζουν τους Ευρωπαίους αγρότες που έχουν μεγάλους κλήρους κι όχι τους Έλληνες.

Νωρίτερα στο Ράδιο Θεσσαλονίκη

Στο πλαίσιο της συνέντευξης που παραχώρησε το πρωί της Παρασκευής στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης άσκησε κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς στον τομέα της αγροτικής πολιτικής.

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν είχε ψελλίσει κουβέντα για τους αγρότες μέχρι που βγήκαν προχθές στο δρόμο. Περίμενε να βγουν τα τρακτέρ στο δρόμο για να ξυπνήσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και να δει την κατάσταση; Οι αγρότες είδαν την καταστροφή στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και για να μην τη χρεωθούν ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Αυγενάκης, οδήγησαν σε παραίτηση τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Και ρωτώ: αυτός σχεδίασε την κοινή αγροτική πολιτική; Έχουν αλλάξει τέσσερις προέδρους στον ΟΠΕΚΕΠΕ και τέσσερις υπουργούς στα πέντε χρόνια που κυβερνούν; Συνεπώς υπάρχει μία συνολική αστοχία και χρειάζεται ανασχεδιασμός της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Δεύτερον, ο ΕΛΓΑ πρέπει να εκσυγχρονιστεί και να προσαρμοστεί στην κλιματική αλλαγή. Οι μεγάλες καταστροφές του παρόντος και του μέλλοντος θα είναι λόγω της κλιματικής κρίσης. Δεν μπορεί σήμερα ένας αγρότης να λέει ότι, επειδή αλλάζουν τα καιρικά φαινόμενα, σε κάποια χρόνια δεν θα έχει σταφύλια για να κάνει κρασί. Πρέπει να τον βάλουμε σε ένα πλαίσιο προστασίας και ασφάλειας για να χρηματοδοτήσει τον κόπο του και να έχει ένα πλάνο για το μέλλον» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Θέλω να σας θυμίσω ότι κάποτε η πατρίδα μας έβαλε την Κύπρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση με άλυτο το Κυπριακό, γιατί είχε σχέδιο. Στην Κοινή Αγροτική Πολιτική, -αρχές του 2000-, υπήρχε μείωση των κονδυλίων. Γιατί η Ελλάδα ήταν ωφελημένη; Γιατί αυτή η χώρα είχε σχέδιο. Η Ελλάδα μπορεί να έχει πολλές νίκες στην Ευρώπη, αν έχει πολιτικό προσωπικό που υπηρετεί ένα στρατηγικό σχέδιο» πρόσθεσε ο κ. Ανδρουλάκης κάνοντας την αντίστιξη με χαμένες μάχες Υπουργών της Νέας Δημοκρατίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σχετικά με το επικείμενο νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ανέδειξε την απουσία διαλόγου.

«Πότε ανακοινώθηκε ξανά νομοσχέδιο για την παιδεία και το συζητήσαμε με βάση μόνο ένα non paper; Έχετε δει εσείς το νομοσχέδιο; Τι περιμένει ο κ. Πιερρακάκης; Να συζητάμε έναν μήνα για τα ομόφυλα ζευγάρια, αλλά μια εβδομάδα για τα ελληνικά πανεπιστήμια; Και μου λέτε ότι υπάρχει κυβέρνηση, που θέλει τη συναίνεση; Τίποτα. Όλα είναι επικοινωνιακά» τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Θα πληρώσει κανείς για το έγκλημα των Τεμπών; Πήραν ένα πόρισμα από την ευρωπαϊκή εισαγγελία και το έβαλαν στο συρτάρι. Δεν μπορεί να λες ότι ψάχνεις από το 1997 ψύλλους στα άχυρα, όταν μάλιστα η τριμελής επιτροπή εμπειρογνωμόνων, που διόρισε ο κ. Μητσοτάκης, είπε ότι αν υπήρχε τηλεδιοίκηση, δεν θα συγκρούονταν ποτέ αυτά τα τρένα. Το έργο της τηλεδιοίκησης πληρώθηκε με ευρωπαϊκούς πόρους για να υπάρχει ασφάλεια στα ελληνικά τρένα. Δεν την υλοποιήσαμε επί επτά ολόκληρα χρόνια και, αντί να πληρώσει κάποιος, οδηγούν και εκεί σε συγκάλυψη» σχολίασε ο κ. Ανδρουλάκης σχετικά με την τραγωδία στα Τέμπη.

Όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής «την εβδομάδα που έρχεται, θα κάνουμε μια πολύ μεγάλη εκστρατεία για το κόστος στέγασης και τη στεγαστική κρίση, που θα κορυφωθεί την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, οπότε ο κ. Μητσοτάκης θα έρθει στη Βουλή να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτησή μου για το κόστος στέγασης. Και, δεύτερον, θα διοργανώσουμε στις αρχές Μαρτίου ένα μεγάλο συνέδριο στη Θεσσαλονίκη για τις υποδομές που χρειάζεται η πόλη και η Κεντρική Μακεδονία ευρύτερα, με συγκεκριμένες προτεραιότητες. Για να μπορεί να γίνει μία πόλη φιλική για τον πολίτη, με πράσινο. Να μπορεί η Θεσσαλονίκη να είναι πραγματική πρωτεύουσα των Βαλκανίων και όχι να ζούμε όσα βιώνουμε με το Flyover, επειδή κάποιοι δεν προτεραιοποίησαν σωστά τις υποδομές της πόλης».

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69