tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

"Υψηλότερες τιμές στα ροδάκινα μεταποίησης"

Γράφει ο Στέφανος Νταούκας

Τα ροδάκινα μεταποίησης, από ευλογία της Ημαθίας έγιναν οργή και οικονομική καταστροφή. Η αξία πώλησης στην αγορά της κομπόστας τα τελευταία χρόνια έχει διπλασιαστεί (100%) από 15 ευρώ στα 30 ευρώ.

Η τιμή στον παραγωγό αυξήθηκε μόνο 25%. Η αδικία καταφωρη. Το αποτέλεσμα αυτής της σχέσης, δηλαδή τιμή πρώτης ύλης με τελική τιμή προϊόντος, έχει καταντήσει η κοροϊδία σε βάρος του αγρότη, του παραγωγού. Η σταδιακή μείωση παραγωγής των στρεμμάτων περίπου 15%, για το 2023 άρχισε!

Άμεσα οι βιομηχανίες, πρέπει να μοιράσουν τα κέρδη της αγοράς των τελευταίων ετών με τους παραγωγούς, αλλιώς το εθνικό προϊόν, το βιομηχανικό ροδάκινο τελειώνει για όλους!!!

Η μέση νέα τιμή φέτος, πρέπει να ακολουθεί τις τιμές πώλησης της κομπόστας. Δηλαδή, μία ικανοποιητική τιμή, με εξασφάλιση πολυετών συμβολαίων. Πρέπει να κυμαίνεται, πλέον των 50 λεπτών!

Η συντήρηση μιας αβέβαιης προοπτικής, με την τιμή του προϊόντος κάτω του νέου κόστος, πάνω από 1.000 ευρώ ανά στρέμμα, οδηγεί στο τέλος της καλλιέργειας.

Κλιματικές συνθήκες, χαμηλή εξευτελιστική τιμή, μαζί με τα προβλήματα ανεξέλεγκτο κόστος, δημιουργούν ασφυκτική πίεση και έξοδο από την παραγωγή. 

Φτάνει πια.. άμεσα καλούμε τις λίγες οργανωτικές δομές που απέμειναν, από τις πολιτικές ενθάρρυνσης των εκατοντάδων νόμιμων και παράνομων στεκιών, να υιοθετήσουν τη νέα πραγματικότητα και να δώσουμε τις μάχες της αναγνώρισης, του δίκαιου αιτήματος, για επιβίωση, αξιοπρέπεια επαγγελματική και κοινωνική. 

Τέλος στην εκμετάλλευση και την αδράνεια.. καλούμε τους ταξικούς αγροτικούς συλλόγους, σε πρωτοβουλίες.

ΝΤΑΟΥΚΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ - ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΕΘΕΑΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΡΟΔΑΚΙΝΟΥ, ΒΕΡΥΚΟΚΟΥ, ΑΧΛΑΔΙΟΥ

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69