tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ερώτηση του ΚΚΕ στην Βουλή για τους απλήρωτους παραγωγούς τεύτλων

teftloparagogoi platy katalipsi

Ερώτηση για τους απλήρωτους παραγωγούς τεύτλων κατέθεσε το ΚΚΕ στην Βουλή. Στο κείμενο της ερώτησης αναφέρει τα εξής: "Σε τραγική κατάσταση είναι οι τευτλοπαραγωγοί, αφού αν και έχουν παραδώσει την παραγωγή τους παραμένουν απλήρωτοι. Ταυτόχρονα 20.000 τόνοι περίπου τεύτλων παραμένουν ασυγκόμιστα στα χωράφια, όχι με δική τους ευθύνη, αφού έχουν υπογραφεί συμβόλαια για τα στρέμματα που θα καλλιεργηθούν, αλλά λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων που παρατηρήθηκαν στην παραλαβή του προϊόντος από το μοναδικό εργοστάσιο στο Πλατύ. Το πρόβλημα θα είχε αποφευχθεί αν λειτουργούσαν και τα άλλα εργοστάσια της ΕΒΖ σε Ορεστιάδα και Σέρρες και φυσικά θα ήταν πολύ μικρότερο το παραγωγικό κόστος .

Φαίνονται ξεκάθαρα οι συνέπειες της πολιτικής της ΕΕ και της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ καταστρέφοντας έναν κλάδο που έχει παραγωγικές δυνατότητες για τη χώρα μας και μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες του λαού τόσο σε ζάχαρη όσο και σε απασχόληση. Αντί όμως για την ανάπτυξη του που θα εξασφαλίσει παραγωγή και θα συρρικνώσει τις εισαγωγές, θα υπάρχει δουλειά και εισόδημα σε αγρότες και εργατοϋπάλληλους και όχι ανεργία, κλείνει το ένα εργοστάσιο μετά το άλλο και οδηγούν σε χρεοκοπία το τελευταίο που απέμεινε σε λειτουργία, αφού για συρρικνωμένες παραγωγές το κόστος παραγωγής θα ανεβαίνει και θα το καθιστά ασύμφορο στη λειτουργία. Θα είναι το άλλοθι της κυβέρνησης για την ταφόπλακα στην τευτλοκαλλιέργεια.
Δίκαια οι τευτλοπαραγωγοί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) στο Πλατύ Ημαθίας, διεκδικούν να πληρωθούν για το σύνολο που ήδη παρέδωσαν και να αποζημιωθούν για το σύνολο της παραγωγής και να μείνουν τα εργοστάσια ανοιχτά.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:
- τι άμεσα μέτρα θα πάρει για την γρήγορη πληρωμή των τευτλοπαραγωγών για την παραγωγή που παρέδωσαν και την αποζημίωση της παραγωγής που παραμένει στα χωράφια.
- Τι ενέργειες προγραμματίζει η κυβέρνηση για την επαναλειτουργία των εργοστασίων, προκειμένου να εξασφαλιστεί εγχώρια παραγωγή και δουλειά σε εργατοϋπαλλήλους στη βιομηχανία ζάχαρης και εισόδημα στην αγροτιά" .

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69